Sider

tirsdag den 3. december 2013

3. december "godter"Med sort garn:
Hækl 7 luftmasker (lm)
1. række: Hækl en fastmaske (fm) i 2. luftmaske fra hæklenålen og derefter 1 fm i hver lm = 6 fm. Hækl 1 lm og vend.
2.-6. række: Hækl 1 fm i hver fm = 6 fm. Hækl 1 lm og vend.
7. række. Hækl 1 fm i hver fm = 6 fm. Bryd garnet og luk af.
Hæft den ene ende. Lad den anden være til at sy sammen med

Med hvidt garn:
Hækl 7 luftmasker (lm)
1. række: Hækl en fastmaske (fm) i 2. luftmaske fra hæklenålen og derefter 1 fm i hver lm = 6 fm. Hækl 1 lm og vend.
2.-3. række: Hækl 1 fm i hver fm = 6 fm. Hækl 1 lm og vend.
4. række. Hækl 1 fm i hver fm = 6 fm. Bryd garnet og luk af.
Hæft begge ender


Dagens låge er åbnet - i køkkenet. Og i køkkenet kan man lave godter til jul. Men havregrynskugler og andre gode sager til sidebenene venter vi med til senere på måneden. Tilbage i min barndom, blev den slags først lavet Lillejuleaften. Hos mine morforældre. De havde 5 børn, som havde partnere og efterhånden også børn. Vi endte med at blive 13 børnebørn i alt. Og med så mange slikmunde, så blev godterne altså først lavet i sidste øjeblik, hvis der skulle være noget tilbage til selve julen ;) Jeg husker endnu mormor siddende med et stort glaseret lerfad med stegemargarine, sukker, kakao og havregryn og ælte og ælte og ælte, inden det kunne trilles til kugler.

Til gengæld har jeg et par uger (sideløbende med andre hæklerier) været igang med at lave lakridskonfekt - til pynt og pjank (og måske pakkeleg med familien i mellemjulen). Opskrifterne har jeg købt hos Kigkassen Eller næsten alle opskrifterne, for jeg "manglede" de lange sort/hvide, der plejer at være med i lakridskonfektblandinger. Jeg fandt en løsning, som jeg delte her først i indlægget. Den hvide rulles sammen, den sorte lægges rundt om og sys sammen og voila :D Skal den være helt lakrids, syes enderne blot sammen uden at putte en hvid i. 

Velbekomme ;)


4 kommentarer:

 1. Jeg synes du er meget dygtig med en hæklenål. Det rækker mine evner ikke til. Jeg er mere til klippe klistre. Men i år har det ikke været det store jeg har nået. Til gengæld har jeg allerede lavet årets første æbleskiver. Småkagerne må vente lidt endnu.

  SvarSlet
 2. Fine hæklerier du kan lave, der kan jeg ikke være med. I år har jeg frådset I gran og pyntet mere op udenfor end jeg plejer. Vi mistede nogle grantræer I stormen fornylig og nu varsles der storm imorgen igen, håber ikke det bliver slemt.

  SvarSlet
 3. Mums, og så feder det slet ikke :-)

  SvarSlet
 4. Tak skal I have :D

  Det gjorde jeg også i torsdags, Bente :D

  Mmmm men det kan jo også være, at "Bodil" sørger pyntegrene o.lign. til mig Hannes Have. Jeg har svært ved ikke at se noget godt i noget skidt ;)

  Uh ha ja Anette - man kan spise uanede mængder med øjnene og stadig passe tøjet ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep