Sider

søndag den 1. december 2013

Kalenderhuset...

Ja det var, hvad jeg havde gang i igår og idag er første "låge" "åbnet".

I mit barndomshjem var der ikke meget at rutte med. En af de allerstørste oplevelser hvert i år december var at åbne Ulandskalenderen. Sådan en af pap. Spændt på, hvad der gemte sig bag hver låge. Og (vente utålmodigt hele dagen på) siden se julekalenderen i fjernsynet. For at være helt nøjagtig på fjernsynets eneste kanal, Danmarks Radio. Det var lang tid før, der fandtes TV2 - for slet ikke at tale om det overflødighedshorn af kanaler, vi vælter os i over parabolen idag.

Forleden dukkede fornemmelsen af den spænding op igen. Jeg læste, at man i Gudhjem havde placeret tallene fra 1-24 rundt omkring i byen - og at en låge hver dag ville blive "åbnet". Det talte direkte til mit indre legebarn. Og så dukkede idéen op om at lave Lillebo om til Kalenderhuset i december. Tallene blev printet ud og lamineret og alle stueruder samt 6 ruder i køkkenet blev delvist dækket. Hver dag dukker så en lille bid op af indsynet til julehyggen.

Havde jeg været barn og gået forbi her, ville jeg have syntes, det var spændende. Mine egne bærer over med mig ;) Her er et lille kig fra vejen...


10 kommentarer:

 1. uhhh ja jeg husker også den skønne ulandskalender som jeg også åbnede hver morgen og glæden ved at kunne gå og gætte hvad der mon skete i julekalenderen idag på den ene kanal vi havde :-) (tror faktisk vi også kunne tage en enkelt tysk kanal)

  God ide du har fundet på til dine vinduer jeg synes det ser spændende og hyggeligt ud :-)

  SvarSlet
 2. Hvor sjovt.. jeg tænkte ligesom du og Marion.... sådan var det også i min barndom.
  Det var en stor ting at få en ulandskalender, og den spænding som dagen bragte med sig indtil det blev aften, og vi skulle se hvad lågens billede betød i tv julekalenderen.
  Det var stort - og det var virkelig en kalender. Man glædede sig utrolig meget - og der var KUN den ene.
  Skøn ide med numrene i dine vinduer..... glæder mig til at følge med.
  Tak for turen tilbage i minderne og fortsat god aften.
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 3. Hvor er det en sjov idé. Jeg glæder mig til at "åbne" kalenderen :)

  SvarSlet
 4. Hvor sjovt... I eftermiddag har jeg lige været på Koldinghus og se en udstilling med julekalenderens historie, altså ulandskalenderen. Sjovt at se hel rækken og genkende dem man selv havde haft og netop genskabe hyggen og spændingen ved at åbne en paplåge hver morgen.
  En herlig ide du har skabt, håber på at få mere at se hen af vejen.

  SvarSlet
 5. Tak allesammen.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Sjov idé du har lavet og jeg er fra før Ulandskalenderen var tænkt på overhovedet. Til gengæld fik jeg nogle meget fine 3D kalendere, som min far bandede og svovlede over.....for det var ham der samlede dem. Som militærmand lå det ikke lige for højrebenet!.

  SvarSlet
 7. Sjov og skøn ide, sådan et hus ville jeg gerne lægge vejen forbi. Håber at dine naboer og andre der kommer forbi vil nyde det.
  Julehilsen Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 8. Tak skal I have.

  Sådan en julekalender har jeg vist aldrig set, Bente. Jeg bliver helt nysgerrig nu...

  Det ville da faktisk måske være en oplagt idé med et kalenderhus i Fru Pedersens have inkl. skurvogn og det hele?! Jeg har ikke været så meget på blogge på det seneste - og kommer det nok heller ikke lige med det første - men ud ad øjenkrogen har jeg da bemærket en masse julehygge hos dig, Anette.

  Nu er 2. december "åbnet".

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Jeg har desværre ikke billede af dem. Men husker at den ene var udformet som en bjergby med veje, hvor en lille minibil kunne køre ned af de stejle veje.

  SvarSlet
 10. Det lyder som en kalender, der blev leget meget med, Bente?! En rigtig hyggelig tanke!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep