Sider

tirsdag den 17. december 2013

17. december i Kalenderhuset

Måske sidder du lidt forknyt og tænker, om der virkelig ikke sker mere i Kalenderhuset i år. Synes, at det er flere dage siden, der er kommet nyt. Kigger lige for en sikkerhueds skyld i etiketten "Kalenderhuset" og konstaterer, at der faktisk var et indlæg den 16. december. Men lagde du mærke til, at det rent faktisk blev udgivet i søndags...

Min pointe? Blot den simple, at dagene forsvinder som dug for solen, når vi tæller ned til jul. Og netop i disse dage er jeg nået punktet, hvor helbredet begynder at synge klagesange over min iver, selskabelig udfarenhed og manglende hvil. Og det er også (næsten en tradition) nu, at det hele begynder at være lettere kaotisk og uoverskuelig. Og der er KUN en uge til jul...!!

Det står der nok ikke så meget om i livsstilsjuleskriverier. Der er næppe så mange billeder af, når hjemmet ligner jerusalems ødelæggelse istedet for et glansbilled af lutter lagkagesmil. Nuvel smilet mangler nu ikke og du får ikke billeder af mit rod. Glem det, tænker jeg, og ler indvendigt. Hvis ikke der hersker et gran julerokaos hos dig, når du nu lige vender dig om, så må du bruge fantasien.

Men så er det, at "stikket skal trækkes ud" hist og pist - istedet for at gå i spåner... Idag er de sidste julegaveindkøb gjort - og der mangler blot en enkelt gave, som skal komme med posten. Derfor er pakkerne til svigermekanikken blevet færdige, mens kyllingen steger. Gavermærker. Hmmm ikke, om jeg ville bruge penge på sådanne. I skuffer og gemmere. Fandt strimler af "guldkarton", jeg havde gemt og vupti. Så skal der bare skrives et par julekort og hele herligheden pakkes og sendes. Et af gavepapirerne er iø genbrug - noget rigtig, lækkert, kraftigt noget, jeg havde gemt. Jeg ved ikke med dig, men jeg ville ihvertfald blive glad for en kasse overraskelser af denne slags, hvis den kom med posten. Noget til ganen, noget til øjet, noget til øret og så en til heeeeeele det nye år med minder fra en stor dag, hver måned ;)


På tørrestativet sidder Kaj og Andrea. Ganske nyvaskede. Kaj er tæt på at krølle helt sammen af skam over, at han endnu ikke har vest på. Og det må jeg så gøre noget ved i aften, så de kan blive pakket ind og sendt til Norge imorgen. Om de så når det til juleaften, at nå op til min lille niece, det bliver spændende. Heldigvis er hun endnu så bette, at hun ikke kender ordet "forsinket" ;)


Og så bliver der hæklet på livet løs i ledige stunder. Bl..a. igår, hvor jeg var pisket nødt til at holde mig i ro efter rovdrift på min formåen de 3 foregående dage. Legemad til min brors to yngre rødder skal der laves mere af! Og skrives julekort :D

12 kommentarer:

 1. Der må gerne herske julekaos indimellem, blot ikke mere end man er tilpas med :) Du er et kreativt menneske, på alle leder... Sikke et par fine Kaj og Andrea :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. ... ja, det er altså bare mig!

   Slet
  2. Tak Ulla! Jeg har godt "luret", at det måtte være dig :D

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet
 2. Kære Zep.
  Ja julen kommer nok uanset hvor klar vi er... Jeg er ikke spor klar, eller... måske jeg er.. det føles bare ikke sådan. Det er første jul i mange mange år, hvor jeg ikke har været i gigantisk julestemning, men sådan er det bare åbenbart, og jeg har haft tankerne et andet sted. En go omgang sne ville bestemt hjælpe på dét, men lu´r mig om ikke den alligeevel kommer når vi nærmer os d. 24.
  Jeg tager det roligt, og nyder det jeg når.... jeg hygger mig med familien, køber nok noget lækkert konfekt i år - istedet for at lave selv, og snyder nok også med småkagerne. Jeg tror sørme jeg gemmer mine fritimer til at skrive julekort og pakke julegaver ind.... dét er noget af det bedste jeg ved.
  *RIGTIG GLÆDELIG JUL*
  Mange julehilser fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan! Ja sneen blev vi jo altså snydt for... Håber det lykkedes dig af finde julestemningen mellem kort, pakker eller familien måske. Jeg udfører heller ikke alle "julediscipliner" hvert evige år. Det meste snoller kom min fars kone eksempelvis med. Og det er heller ikke alt pynt, der kommer op. Ligesom jeg heller ikke fik lavet hverken dekorationer eller dørkrans til mig selv. Og jeg har ikke savnet noget :D (bortset fra sneen altså ;))

   Hjertelige mellemjulehilsen

   Slet
 3. Ja jeg hiver altså også stikket, når det bliver for kaotisk. Jeg orker ikke at stresse mere, så drosler jeg hellere ned på forventningerne.
  Det vigtigt er nemlig at hygge med familien og have det rart med sig selv. Enig enig!
  Jeg missede dit indlæg i søndags da jeg var i Zoo med børnebørn!

  SvarSlet
 4. Godt at vide, at du trods kaos og forkerte datoer (jeg havde bemærket det) stadig kan finde dig selv og få tid til at hækle på Kaj og Andrea :)
  Pas på dig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - håber du gjorde det samme :D

   Hjertelige mellemjulehilsener

   Slet
 5. Jeg siger som Susan, julen kommer heldigvis alligevel. Skulle vi alle være totalt klar og velforberedte, ville det aldrig blive. Det er for mig ganske charmerende at ikke alt er perfekt, Bare vi hygger os og nyder hinanden, er julen som den skal være for mig.
  Juleknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig og kram retur!

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet
 6. Et dejligt indlæg Zep, og det vigtigste gøremål må bestemt være at give den blufærdige Kaj en vest på.
  Ønsker dig en dejlig dag.... som nu er gået over i den 18.!!! ;)

  SvarSlet
 7. Tak sødeste Fru Friis. Og Kaj fik jo så vest på og drønede fra øen sidenhen... Og har gjort vældig lykke sammen med Andrea i Norge, så vidt jeg har hørt.

  Hjertelige mellemjulehilsen

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep