Sider

søndag den 8. december 2013

8. december i Kalenderhuset.

Siden først på eftermiddagen har regnen pisket mod kalenderruderne. Sådan var det ikke imorges. Da stod solen op i næsten alle regnbuens farver. Fuldstændig betagende og stille. Der blev tændt op i brændeovnen. Dynerne kom frosne ind fra tørresnorene og blev lagt på sofaryggene og det store tæppe på tørrestativet for at tørre lige det sidste færdige. Og her duftede! Også af kaffen, som blev brygget, mens jeg fandt mig selv og vågnede her ved skærmen. Ovenpå brændeovnen blev smækket en pande med lukkede kogler fra en tur i skoven for nogle uger siden. Så lå de der og åbnede sig i varmen.

Og lidt efter lidt kom der liv ;) Igår aftes skrev Bente og jeg sammen om Bering. På hendes blog tronede nemlig en Bering-tromme. Og så gik mine tanker igang med at lede efter mine to. Jeg har fundet dem. Ligesom jeg også fandt dvd'en, hvor Erik Bering og hans svend (argh husker ikke lige navnet, men mener han overtog House of Bering) laver de mest fantastiske juledekorationer fra alt fra dørkrans, kalenderdeko, adventskranse, overflødighedshorn til dekorationskurv og galaksetræ m.m.. Jeg har haft den i adskillige år og hiver den gerne frem, når jeg selv skal til at igang. Og så spurgte Bente også, om jeg vidste, hvor Bering var blevet af. I denne artikel kan man læse, at helbredet sendte ham på pension for få år siden.

Så var jeg ellers "varmet" op til at gå i haven og finde manglende materialer til et par dørdekorationer, jeg har lovet min tante.Det er det samme, hver gang jeg skal kreere noget "særligt". Jeg starter lidt modløst med en bekymret rynke imellem brynene. For hvad i alverden har jeg, der kan bruges til det. Jeg er fuldstændig overbevist om, at der ikke er nok at komme efter. Lige indtil, jeg er derude med saksen. For så sker det, at jeg får øje på dit og dat og får idéer henad vejen. Og jeg ved det jo godt. Men måske er det bare sådan, det skal være... Vejret var fremragende, stadig stille, med delvis sol og jeg fik en hel del at fylde mit havebord med i "havestuen". Derude var der iø rigtignok næsten lige så koldt som på haverundfarten. Så der måtte en optøningspause og en kop kaffe til inde.


Jeg er langtfra nogen Bering, men en glad amatør, der godt kan lide at prøve kræfter med detaljer (og krydser fingre for, at det ikke kommer til at ligne en katastrofe;) ). Jeg har suget til mig igennem tiden. Fra at dårligt kunne sætte en grangren i et stykke ler uden at det hele lignede noget, der var væltet i en affaldsspand, har jeg ved at have øjnene med mig og vovemod, efterhånden lavet ikke så lidt, jeg aldrig havde drømt om, jeg kunne. Lige nu læser jeg iø Tor Nørretranders "Mærk verden" som godnatlæsning. Det er lidt i overkanten af avanceret læsning for mig, som ikke har rørt et studie siden Højere Handelseksamen. MEN man bliver ikke klogere, hvis ikke man gør noget, man ikke kan på forhånd ;)

Tilbage til de her dørdekorationer. Jeg har lavet to forme af halm med vindseltråd som basis. Så gik jeg igang med at tråde hyben. Og det er ikke lige den mest spændende del af at lave en dekoration. Men ikke desto mindre en rigtig god idé, når man gerne vil sætte små buketter indimellem div. pyntegrønt. Buketterne blev sat sammen af #%&#¤&¤&/¤&¤ Kristtorn blade, Perlekurv, Hyben og så lidt "affald", jeg havde gemt fra Hasselhøsten. Nogle enkelte fik Juleroseblade istedet for Kristtorn. Og det muntrede jeg mig så med en rum tid, mens sneen begyndte at drysse ned udenfor. Dét er altså lige den rette stemning. Men da så vinden vendte efter frokost, tog til og blev ledsaget af regn, så udsatte jeg resten af arbejdet til imorgen....


Hvis du kigger til højre for indlægget her, så er der en lille henvisning til "Juleglæden bygges op", som du er meget velkommen til at tage del i.

4 kommentarer:

 1. Ja ofte har man meget mere end man lige tænkte, men når først man kommer ud med saksen, opstår ideerne og kreativiteten bryder løs :-) Flot dørpynt du fik kreeret, håber at modtageren blev glad.
  Knus

  SvarSlet
 2. Erik Berings »svend« hedder Bjarne Als og ham ser jeg af og til på div. plantemarkeder. Bl.a. på Garden Living fair i Hillerød som han gerne er med til.
  Jeg har faktisk også den selvsamme dvd og det kan da godt være på tide, at grave den frem af gemmerne. Altid sjovt med lidt nostalgi og lærdom. Herligt som sådan en samtale kan udvikle sig til den rene inspiration og lærdom!

  SvarSlet
 3. En god indstilling til at lære nyt. Du har fuldstændig ret i, at man aldrig bliver god til noget, hvis man ikke prøver. Og, den glæde der er over at rykke sig er alle de forgæves forsøg og anstrengelserne værd.

  Nu har jeg tilføjet min granstjerne til din "Juleglæde" samling. Jeg havde slet ikke set den og derfor har jeg også lavet en linksamling. Men vi kan vel ikke få for meget juleinspiration :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 4. Mange tak alle tre!!

  Uha det var kun begyndelsen på de der dørpynter... Jeg har kæmpet bravt videre idag. Og jeg er færdig med bindingsarbejdet på den ene og har hængt den på til videre dekorering imorgen. Jeg er ikke vildt tilfreds med mine "fingerfærdigheder". Endnu ihvertfald.

  Ja det er da lige præcis ham, Bente. Bjarne Als (min hukommelse er stadig ikke, hvad den har været). Jeg har i grunden aldrig tænkt på at kigge efter ham på plantemarkeder. Håber iø, at jeg kommer med til Grundlovsmarkedet i Geografisk Have næste år igen. I år var jeg forhindret.

  Herligt Birgitte! Nej vi kan ikke være overalt jo - jeg har garanteret misset meget i blogland selv....

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep