Sider

søndag den 21. april 2013

Hvilken bi mon?

1½ time i det dejligste vejr forsvandt, mens jeg trissede rundt med cameraet her i formiddag. Til sidst, da jeg sad i græsset og bare betragtede Brumbassernes flid i de Plettet Lungeurt, blev mit øje pludselig fanget af en næsten skjult, gul bi i en Lammeøre. Den var dybt optaget af et eller andet deri. Sad ofte stille et godt stykke tid og opholdt sig i det hele taget mest nede mellem bladene, så den var svær at få et ordentligt foto af (og jeg stod ellers næsten på hovedet for at prøve ;)). Den har slankere figur end en Brumbasse, men den er kraftigere bygget og større end de Honningbier, der farer rundt i solskinnet for tiden. Den havde en relativt dyb lyd, da jeg kom til at puste den i nakken og den fløj sin vej.
Tilføjelse St. Bededag: Har fået den identificeret som Moshumle

5 kommentarer:

 1. Hvor dejligt at høre din stemme, så er du hjemme igen? Prøv at kigge her: vildebier.dk mon ikke det er sådan en (en af dem), du er så heldig at have på besøg.
  Nå, hurtigt frokost og ud igen, ikke ;)

  SvarSlet
 2. Flot er den i hvert fald og anderledes.

  SvarSlet
 3. Tak skal I have :D

  Ja det var kun en endagstur til Riget forleden (og behandling dagen efter).

  Det nærmeste, jeg kan komme den lille fætter er, at det kunne være en Agerhumle.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Hej Zep

  Ja, det var da en spændende humle, flot og sjov!
  Hvad mon den lavede nede i lammeøret?

  Du må have en dejlig dag!

  SvarSlet
 5. Hej Karsten.

  Jeg skal på biblioteket og hente "Vilde bier" her en af dagene (har reserveret den) og så er jeg spændt på, om den kan give en forklaring på Moshumlens adfærd... Tror jeg holder lidt udkig efter Moshumler i Lammeørerne fremover ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep