Sider

fredag den 2. december 2011

Mailadvisering...

En ny mulighed i blogland er at blive adviseret om nye indlæg pr. mail. Det har jeg skyndt mig at tilføje på alazep. Så oppe til venstra kan man indtaste sin mailadresse og blive holdt orienteret om, hvad her sker. Håber det virker efter hensigten.

Og ellers har jeg "rygende travlt", som altid lige nu. Haven er "lagt i seng" så meget, som jeg nu nåede - og desværre kjæreste TANTE GRØN, så blev jeg ikke "færdig" til jul. Gjorde du? Nu er det kun en virkelig fantastisk dag, der kan lokke mig udenfor og i dragten resten af året. Meeen jeg nåede da alligevel meget og resten må komme i det nye år, hvor der ude selvfølgelig også skal gøres klar til spindetræf for "rokkere" fra Rokken

Lige netop på ovennævnte forum er jeg at finde så meget som muligt i december, hvor mine egne kreative ting bliver hevet frem, som tiden tillader... Jeg er Julemor derinde. Og når jeg bærer den titel med stolthed, selvom min tid er for knap, så handler det om, at jeg holder usigeligt meget af julens stemning! Jeg skal nok vende tilbage til nærmere udpensling af, hvordan jeg fanger stemning her i Lillebo, efterhånden, som jeg lever mig ind i det.

Igår var her juletamtam for Østbornholms Modelflyveklub, hvor gemalen er næstformand. Og til skal der naturligvis være lidt julepyntning, selvom vi kun lige har taget hul på december. Der blev ikke lagt rød dug på bordet, da måneden endnu er så ung og julen først rigtig, i mit hoved, bliver varm og rød, når alle forberedelserne er til ende. Men lysene, som ikke måtte mangle, gav forsmagen på den hvide dug. Idag er de sat til side på det lille høje bord og er klar til der igen kommer gæster.


Og i gangen, som man skal igennem for at komme på det lille hus, der var pyntet! Gangen er mørk, decemberdunkel og kulørte farver bliver "væk" derude. Så der blev pyntet op med "lys" som tema. Det er lysets engel, Amalie, som står ved overflødighedshornet og stirrer op på den lysende stjerne. Ovenover er en lang vinranke, jeg har skåret af i drivhuset, klippet i flere stykker og bærer forskelligt hængende pynt. Bl.a. et filtet hjerte, som en af mine piger har begået sidste år. Dét er det varme indslag mig i alt det lyse. Kræmmerhuset har jeg selv "begået"; sejlgarnsbeklædt. Små fine engle, som en anden kreativ sjæl begavede mig med for et par år siden. Store kugler, jeg fik forærende af min fra. En fyrfadsstage, jeg fik af min hemmelige nisseven, da jeg arbejdede hos Dansk Flygtningehjælp. En dug, som min fars kone forærede mig forleden. Et meget smukt Georg Jensen ophæng, som vi fik af svigermekanikken for nogle år siden osv. osv. Ikke at der ikke kan tilføjes eller fjernes noget inden jul. Men stemningen, som et dårligt camera ikke lige helt kan fange, dén virker rigtig derude. God 2. december til alle jer fra mig!

2 kommentarer:

  1. Hvor hyggeligt.
    Jeg tror jeg ville futte ud på det lille hus hele tiden, for at kigge nærmere i den spændende gang :-)

    SvarSlet
  2. Nårh det var sødt sagt - tak Hanne!

    Hjerteligst

    SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep