Sider

lørdag den 10. december 2011

Fuglen i kuglen

Når nu opvaskemarie er sat igang (eller måske skal vi vente lidt med hende), så er det vist tid til et smut i kuglen igen... Her tør jeg godt afsløre, at jeg sidder og nyder et glas af en rødvin, jeg fik til min fødselsdag. Og nu er lamperne slukkede. Velkommen til Hanne og Marion, som har gjort mig selskab - måske flere vil med?

Som barn var jeg enormt fascineret og mystifiseret af brevduers evne til at finde vej. Hvordan i alverden gjorde de det?! Fandt vej deroppe på himlen. Var der usynlige streger eller hvad? Som årene gik, gik det op for mig, at brevduerne så langt fra var de eneste, der fløj fra A-B deroppe. Jeg var nærmest målløs over at tænke på, at mange fugle trak sydover, når vinteren kom. Hvordan gjorde de det?! Og hvad med dem, der bliver, er de dumme? Nuvel inden jeg fandt svaret, nåede jeg at glemme min benovelse. Så faktisk ved jeg stadig ikke, hvordan de bærer sig ad...Jeg har jo ellers lært meget, årene igennem. Fundet naturlige forklaringer på rigtig, rigtig mange ting. Man kan jo vel nærmest sige, at med alderen er videns tryghed kommet. At vide en masse, som var så uforståeligt, da jeg var barn. Mon ikke også andre husker, hvor frustrerende det var, når man fik at vide, at man ikke skulle bryde sit lille hoved med et eller andet, eller at de voksne ikke kunne forklare.

Forklaringen på julefuglen her er enkel. Jeg har fået den af min allerbedsteste veninde, som har købt den hos Binneballe Købmanden, som jeg holder meget af at besøge, når jeg er ovre hos hende! Det er min mindste kunst af forklare. Men at forklare, hvorfor den tillige er så smuk i mine øjne og hvorfor den hører til i snelandskabet, langt mere end så mange andre fugle, det er ikke sikkert, at voksenlogik og fornuft kan give et ordentlig bud på. Indimellem kan jeg tage mig selv i at tænke, at vi måske i virkeligheden blev ledt på afveje som børn, at vores trang til at forklare alt logisk, videnskabeligt og fornuftigt måske var at begrænse muligheder og evner, som bragte lykke og indsigt med sig.

Jeg ved det ikke... Men jeg ved, at jeg holder af at slukke lamperne og begive mig ind i snelandskabet og lede efter fuglen ;)

3 kommentarer:

 1. Hejsa Zep. Faldt da lige over din blog, og kom i tanke om, at det var længe længe siden, jeg havde kigget ind.

  Jeg har i øvrigt selv forsøgt at lave en blog. Men for f...., for lidt tid og for dårlig tålmodighed. Det er gået i hårdknude, eftersom teksterne i mine indlæg skifter linie efter hvert bogstav. Så jeg får nok ikke mange besøgende, før det er løst.

  Som skrevet på floralen, har jeg været i haven i dag, og har god tid her til aften. Måske jeg også skulle hente mig et glas vin. Skål.

  Hilsen Hanne, Tilst.

  SvarSlet
 2. Det lyder godt nok som lidt af en udfordring med den blog, som jeg ikke har prøvet. Har du prøvet at vælge et andet design? Eneste bud, jeg kan komme på lige nu på den lange afstand.

  Men yes Hanne, Tilst - skål min ven! Du giver lyd,når du blog er i luften. Fortsat god aften :D

  SvarSlet
 3. Sidder også med et glas rødvin en ellers meget sjældent begivenhed her i huset... bliver så søvning når jeg drikker vin og det er jo lidt pinligt når der er gæster men alligevel nydes det til barnaby og der er ved at være ro i hele hytten og bare med stearinlys, ihhh hvor er det bare skønt og afslappende at sidde sådanne og nyde minuttet....
  sidder og tænker på kommende projekter jeg vil prøve at lave og er overhovedet ikke stresset... skønt at kunne føle en komplet ro :-)
  god aften til dig

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep