Sider

fredag den 9. december 2011

Julens sødme

Når vintermørket sænker sig, må der lys til. Vi tænder lamper, lamper, lamper, levende lys og kæder og figurer. Et mægtigt lyshav i mørket. Et smut til byen giver endnu et tilskud med supermarkeder, specialforretninger og juleudsmykning, som altsammen holder os igang, hæver tempoet. Der er så meget at nå. Så meget, som vi måske ikke helt har dagslys nok til. Og selvom det så blot er hverdagen, der skal nås, uden ekstra arrangementer, forberedelser og "voldsom trængsel og alarm", så kan det såmænd være svært nok, selv på de rette vitaminer.

Men hold nu lige fast et øjeblik. Måske er der også brug for at geare lidt ned? Bare et øjeblik indimellem! Slukkes det vanlige lys - alle hjemmet lamper og lades de ekstra, små finurlige lysglimt skinne i mørket. Så træder noget helt, helt andet frem. Det har ikke meget med travlhed og tempo at gøre. Det er julens sødme. En stille stund kan man finde den og måske næsten henføres til barndommens allerbedste minder...


Skal vi ikke slukke lampen og tage sammen ind i julekuglens snelandskab?! Om blot et par timer eller så, sætter jeg mig for en sjælden gangs skyld ved tv'et, når et par huslige pligter er til ende eller lagt til side alt efter, hvornår jeg vender tilbage fra julekuglen. Tv2 sender Narnia fra 2005. Dén har jeg ikke set. Men jeg var ganske fascineret og vel også en smule skræmt af en tegnefilmsversion i barndommen...

4 kommentarer:

 1. Hvor er det en smuk julekugle. Jeg vil meget gerne med ind i det skønne landskab :-)
  Jeg så Narnia for nogle år siden med døtrene. Den vil du elske :-)
  God fornøjelse.

  SvarSlet
 2. Sød julekugle, og vil da gerne drage ind i sneen med dig, savner sne, det er lige det sidste som får mig i julestemning.
  Iår er jeg rigtig god til at drosle ned og nyde øjeblikket.. har endnu ikke købt julegaver og er absolut ikke stresset over det, når det jo nok i løbet af næste uge :-)
  Så også narnia med mine drenge som havde glædet sig hele ugen, vi er nemlig igang med bogen så det var spændende at se filmen de åd den rådt...

  SvarSlet
 3. Narnia var en rigtig fin film, synes jeg også! Det er tid til julekugletur...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Smuk kugle du viser :-) Jo, det ville da ikke være dårligt, hvis man kunne kravle ind i en glaskugle engang imellem ;-)

  Narnia fik jeg også set - jeg har en udgave på dvd fra 1994 - den blev sendt i TV, og det er - efter Brødrene Løvehjerte - mit yndlingseventyr.

  Filmen var smuk og god, og den gjorde indtryk her hos mig.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep