Sider

fredag den 16. december 2011

Bannerlogo

Igår lagde jeg et bannerlogo på min blog. Lige nu befinder det sig oppe i venstre side og ser således...


Jeg har været "Varmestuestrikker" helt fra starten i 2006. I mine øjne bærer det lønnen i sig selv at videregive en smule medmenneskelighed til dem "lige udenfor min dør". Ikke bogstaveligt, for der er mig bekendt ikke hjemløse så langt ude på landet, som jeg bor. Men alligevel... I vores lille land.

Jeg har en naturlig trang til at dele mit overskud med andre. Ikke at jeg hverken er rig eller velhavende på klingende mønt. Men jeg har alt, hvad jeg basalt kan ønske mig. Og det gælder også omsorg fra andre og evner og muligheder for mange ting.

Der er brug for hjælp på mange leder og kanter - behovet er bestemt ikke blevet mindre med årene. Derfor er du velkommen til at trykke på banneret og se, hvad det handler om, i lidt flere detaljer, hvis du har lyst!

Hjerteligst

3 kommentarer:

 1. Det er altid dejligt at høre om andre, der gør en forskel. Og det sætter gang i eftertænksomheden. For det er ikke mange af os, der er rige på klingende mønt, men derimod er vi jo ufatteligt priviligerede på så mange andre måder. Jeg tager hatten af for dit varmestuestrik og ikke mindst overskuddet til at lave det.
  God jul

  SvarSlet
 2. Kære Zep.

  Jeg bøjer mig i støvet i dyb respekt for dig og dine medstrikkere, der med jeres dygtige, flittige hænder og varme hjerter er med til at gøre en forskel i en på flere måder kold tid.

  Jeg var inde på på Varmestuestriks hjemmeside og det er egentlig temmelig chokerende læsning at se, hvordan behovet bare stiger og stiger.

  Hvis døgnet havde dobbelt så mange timer og jeg dobbelt så meget energi, ville jeg også gerne være med til at gøre en indsats for de socialt udsatte, for mit hjerte har nok altid banket lidt for de skæve og forhutlede eksistenser.

  Jeg har en lille rørende historie, jeg gerne vil dele med dig: Her i min lillebitte landsby, er der flyttet en forhutlet tidligere vagabond ind i en af ældreboligerne. Han sidder i kørestol og holder altid til udenfor købmanden, hvor han og hans elskede hund får dækket deres sociale behov, ved at småsnakke lidt med de handlende. En ældre lokal dame, strikkede hue, halstørklæde, sokker og vanter til ham, da hun synes hans tøj så lidt sommerligt ud her i vinterkulden. Hun lagde det blot udenfor hans dør med en lille hilsen ved.

  Manden blev så glad, at han satte himmel og jord i bevægelse for at finde ud, hvem giveren var. Dernæst sendte han en fin kurv til hende med alskens herligheder. Og til hendes fødselsdag fik han sendt en smuk buket ud til hende.

  Jeg synes den virkelige historie er meget meget smuk og livsbekræftende.
  Tænk, at fordre så lidt omsorg og medmenneskelighed fra sine omgivelser, at sådan en gave kan gøre den helt helt store forskel i et menneskeliv og menneskehjerte.

  Tænk på den historie næste gang du strikker varmestuestrik, søde Zep. Så ved du hvor fantastisk et arbejde du gør. Og klap så lige digselv på skulderen fra mig.

  Hav en dejlig og medmenneskelig førjul.

  I kærlige tanker.....

  SvarSlet
 3. Tak skal I have begge to - og rigtig god snart jul til jer begge!

  Jeg sidder her i en uventet febertilstand og glæder mig rigtig meget over din historie kjæreste Tante Grøn!

  Jeg kan ikke sige det ret meget tydligere, end hovedpersonerne i den har gjort det. Men vil dog alligevel godt knytte et par ord.


  Jeg tror de fleste af os har nogle grænser og at vi skulle bryde disse grænser for at tage imod hjælp. Idag handler meget snak om, hvad vi har "krav på", hvilket nok dybest set er en camouflering af, at vi ikke har lyst til at føle os som tiggere generelt - men et eller andet sted måske også et lidt skræmmende billed på, at der mangler en samhørighed, at den enkelte må sætte sig i centrum. Måske lidt kringlet skrevet, men ihvertfald tankevækkende for mig.

  Men det at give et andet menneske noget, som han eller hun ikke forventede, altså en gave, som modtages med glæde og overraskelse, det er uvurderligt (også selvom jeg ikke overværer det)! Det er ikke respekt, der driver værket - det er ejheller almisser fra min hånd. Nej det er glæde. Lidt ligesom at save brænde; "Det giver varmen to gange ;)".

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep