Sider

tirsdag den 3. januar 2012

Vinterknopper

På en mørk, blæsende morgen som denne, hvor hverdagen holder sit indtog i det nye år, må der lidt opløftende til...

Vinteren har mange charmer, uanset om den så er grøn eller hvid. Jeg ville ikke undvære denne årstid, selvom jeg får lyst til at sove januar væk, hvis ikke jeg tager mig selv i nakken.

Grønt er og bliver godt for øjnene ;) Især når der nu ikke er noget hvidt. Stedsegrønne og i år også en masse overvintrende grønt og nye, ivrige skud samt mos liver op - og så ikke at forglemme kulørte blomsterknopper på Pieris og Skimmia.
5 kommentarer:

 1. husk Januar måned er have-planlægningstiden og det er det for mig ;)

  SvarSlet
 2. Godt nytår Tim.

  Ja jeg plejer at gøre som du. Dvs at dårligt har nytårsklokkerne ringet, før det flyder med kataloger, frøposer, bøger og andre hjælpemidler og jeg synker dybt ind i drømmene og dette års helt fantastiske blomsterflor...

  Lige indtil, og der går sjældent længe, jeg opdager, hvor korte dagene endnu er. Hvor mørke de er, selv i dagslys.

  Og så bliver jeg så søvnig. Det er ikke sådan at jeg bliver ked, men jeg bliver så utrolig døsig.

  I år gør jeg det anderledes! Om det så hjælper, ved jeg ikke. Men istedet for at sidde i lænestolen og planlægge i januar, så sparker jeg mig selv ud at fotografere og så at sige gennemleve vinteren sammen med haven, når vejret ellers tillader finmekanikken at komme udendørs. Og ellers står programmet på nogle af mine mange øvrige interesser, som jeg vil tvinge mig til at komme igang med - når først jeg er igang, så er jeg grebet af det.

  OG indimellem vil jeg så "indtage smådoser" af de berusende drømme om kommende blomster m.m. Den kommende sæson er iø enestående ved, at jeg så sent som i november fik ordnet en masse i haven, som jeg ikke plejer at kunne nå. Helt fantastisk!

  Ha' en god dag!

  SvarSlet
 3. Det er den helt rigtige tilgang til januar's søvnige vejr. Ud og kigge efter foråret og få luftet lokkerne og kameraet. Fang de første spæde skud inden kong vinter kigger(måske) forbi.
  Her er vi nødt til at udnytte tøvejret til klipning af podegrene, da det ikke kan lade sig gøre i frost. Og så kan man ligeså godt nyde det milde vejr, nu man er kommet i tøjet. Det milde vejr giver energi. Frost tager.
  Og sollyset et mærkbart tiltaget allerede.
  Ha' en god ruskedag.
  Anne Marie

  SvarSlet
 4. Også godt nytår til dig Anne Marie! Husker stadig den forrygende dejlige dag hos jer i sommer, hvor "Himlens syv sønner" og den der særlige "Røn" kom med hjem til Bornholm, via hanne, som tog på ferie herovre et par uger efter.

  Dejligt at høre, at du er igang med podekviste! Jeg kan kun anbefale andre at kigge nærmere på Lønbæl Planteskole, for der er SÅ lækre træer og buske at komme efter - ikke mindst af den slags, som almindelige dødelige aldrig har hørt om før (egen erfaring ;))!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Tak til dig også.
  Jeres besøg står som en af de bedste og hyggeligste dage i 2011. Kors,hvor kunne vi 'kvadre' længe om alt muligt.
  Vi har nogle gode fotos fra dagen, og Mette og jeg mindes ofte den dag.
  Lykke er at have gode minder:o) OG blog-venner.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep