Sider

mandag den 2. januar 2012

Matucana blomstrer endnu

På min haverundfart på den sidste dag i 2011 faldt blikket på Lathyrus odoratus 'Matucana', som stadig kunne vise en blomst hist og her. Får vi nogle fine dage har i januar, skal jeg ud og rydde de sidste sommerblomster af vejen. Men det var svært ikke at være begejstret over at finde sin yndlingsærtblomst midt om vinteren.

Klokkeranken klarer også skærene endnu, selvom vi natten til nytårsaftensdag havde et par frostgrader.

4 kommentarer:

 1. Utroligt!
  Det er også nogle fine pyntekål. Har du selv lavet dem?

  Nytårshilsner
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 2. Takker. Nej jeg har endnu ikke haft held med at lave egne Pyntekål. Disse købte jeg som nogle skravl for en slik i efteråret.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Zep,

  rigtig godt nytår til dig og dem du elsker:o) Det er en superfin idè, at samle venner og bekendte til Nytårskur Nytårsaftensdag. Måske man skulle tyvstjæle den idè? Jeg mener, lidt kongelig har man da lov at være:o) Nytårsdag er der jo ingen, der er ret mange sure sild værd, så der er vist ikke basis for sociale sammenkomster andre steder end i kongehuset:o)

  Sikke nogle smukke fotocollager, du har lavet. Jeg er vildt imponeret over at du stadig kan plukke både lathyrus og klokkerankeblomster. Havde det ikke været for de voldsomme storme vi har været så plaget af her i Nordvestjylland, havde jeg helt sikkert også haft mine klokkeranker endnu. Men de blev flænset i stykker af den første storm. Og nu truer meterologerne med en ny og meget kraftig storm i denne landsdel igen imorgen. Jeg har det bestemt ikke godt med sådan noget "aggresivt" vejr.

  Det var ellers lidt af en brat opvågning til hverdagen idag, så kort tid efter al nytårsfestivitassen.

  Jeg har brugt dagen på at bære julen ud. Det er altid med vemod jeg gør det. Nyder at "lulle" mig ind i julens kravløse magi og hygge. Lyskæder og naturdekoer har fået lov at blive både ude og inde en tid endnu.

  Hvordan har du det egentlig med at bære julen ud, Zep?? Jeg ved, at julen betyder uendelig meget for dig. Så måske du juler helt frem til Helligtrekonger?

  Det kunne forøvrigt være sjovt, hvis det kunne lykkes dig, at overvintre klokkerankerne og se om de kan klare en sommersæson mere.

  Jeg ævler og ævler....egentlig skulle jeg jo ned og dække bord. Jeg stener videre:o)

  Ciao mia bella.

  Knus

  SvarSlet
 4. Tak og i lige måde og godmorgen kjæreste Tante Grøn. Her der det første hverdag efter ferien...

  Stjæl du bare væk af mine idéer! I bund og grund, så har jeg selv "stjålet". For længe siden læste jeg noget historie om tidligere tiders juleskikke. Og engang var det iflg. teksterne almindeligt, at man drog fra gård til gård på årets sidste dag og blev bespist med æbleskiver.

  Her bæres julen først ud på fredag, som du har gættet.

  Kan du nu passe godt på ikke at blæse væk idag!!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep