Sider

søndag den 15. juli 2012

Feriefrygt

Underlig overskrift, det indrømmer jeg gerne. Men sagen er jo, at jeg nu i flere uger har knoklet så vidt muligt fra morgen til aften. Ladet lyset og vejret styre og sende mig ind, når tid var. Familien har nok indimellem syntes, at det var lige lovlig meget af det gode. Og derfor besluttede jeg også, at kun 14 dage af skoleferien måtte bruges på haven. Og selvom jeg siger knokle, så handler det dybest set om, at jeg har været ude og lege. Ligesom, da jeg var barn. Kan ikke sige det nok; Haven er min legeplads - langtfra min forlængede dagligstue.

Lige nu, hvis ellers det var lyst, ville man nok også sine steder kunne forledes til at tro, at jeg havde leget med mudder. Igår fortsatte jeg jo gennem de fleste regnbyger og det sætter sit aftryk i den smule græs, der efterhånden er tilbage ;) "Blev du så færdig, Zep?". Et eftertrykkeligt nej ligger lige på tungen. For bolde har jeg mange af i luften - altid. Det er ligesom bare sådan jeg og haven er. Og vi lægger ikke skjul på det. For en halv snes år siden blev hækken fjernet ud mod vejen. Tjørnen kom for skade at punktere gemalens dengang nye bør - og det blev dens endeligt. Nuvel hækken var bestemt heller ikke noget kønt syn. Det var haven egentlig heller ikke dengang - efterhånden nærmest en "naturgrund", hvilket selvfølgelig også kan have sine charmer, men...

Idag er haven godt på vej til at blive en opdagelsesrejse i blomsterland. En af gemalens kammerater mente idag, at nu skulle jeg vel ikke have plantet mere - den var ved at være godt "tilgroet" nu. Jeg svarede lidt henholdende. På sin vis har han jo ret set fra en vinkel, hvor man ikke har den store passion for enkelthederne, men skal "passe en have". Omvendt ved jeg noget om haven og undertegnede, som han åbenbart ikke aner - vi er ustoppelige ;)

Og netop derfor sidder jeg og frygter lidt, om jeg overhovedet kan stoppe og holde ferie nu. Græsset skal stadig slås og potter vandes og så er det jo, at man får øje på så meget... Men, nej jeg løber ikke fra mit ord. Frygter det bare lidt - også selvom kroppen nu et overtrænet for en god stund og TRÆNGER til at holde ferie!
2 kommentarer:

  1. Hyg dig og bag mange kager til familen. God ferie.

    SvarSlet
  2. Kender godt den slags udtalelser, der er ikke så meget at sige til det. Vi ved jo kun selv at vi bestemt ikke er færdige derude, der er altid guf der skal ordnes, flyttes, prøves, klippes og justeres.

    Rigtig god ferie, håber ikke du får for mange abstinenser. Du har altid lov til at gå ud og tage et lille snif... ;o) En ting er sikkert, - haven venter trofast på dig :o)

    SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep