Sider

torsdag den 28. juli 2011

Sol og regn

Jeg er ikke ganske skyllet væk, selvom det kunne se sådan ud, så tavs jeg har været i en uges tid... Meget af tiden har jeg tilbragt sammen med fantastiske havevenner og -oplevelser i det jyske. Hjemme igen har jeg taget fat igen på pligter og sysler - og ser nu frem til besøg af en af haveveninderne på tirsdag. Det glæder jeg mig til.

Trods verdens genvordigheder af dybt rystende karakter, så fornemmer jeg stadig, at sol og regn optager ganske mange. Personligt glæder jeg mig stort over ikke at skulle vande og at kunne plante det, der er sprunget på mig i månedens løb! Men jeg holder da bestemt også af solen. Vi kan jo slet ikke indvære den. Og noget, jeg holder allermest af ved den er, at den laver lys og skygge, som i dette bed, jeg "fangede" i haven igår.


Idag har det regnet på nær et par timer, hvor jeg strøg ud og fik plantet lidt og hygget mig. I lørdags, mens jeg var væk, kom der nogle kraftige vindstød. Dém er jeg ikke særlig begejstret for. De ødelægger. Så må man få det bedste ud af det... Bl.a. ved at klippe væltede af og stikke dem i en sorte murerspand som vase og stille ved lanternerne.

5 kommentarer:

 1. Det var godt at høre, at du ikke er helt skyllet væk. For jeg synes jeg hørte at I havde et forfærdeligt regnvejr ovre på øen hér til aften?
  Du har ret i at det er dejligt ikke at skulle vande. Men jeg er så træt af regn, at jeg gerne vander i en måned. For det sejler og svupper hér, og sommerblomsterne er ikke glade uden varme.
  Det var en god ide at sætte blomsterne i spanden, det ser rigtigt sødt ud :-)
  Og din primula, tror jeg, i vandfadet, mindede mig om at jeg havde en primula som trængte til at blive plantet om, så tak for det :-)
  God weekend :-)

  SvarSlet
 2. Godmorgen og tak i lige måde Hanne :D Jeg er nu trukket i arbejdstøjet og hårelestikken for at fortsætte, hvor jeg måtte slippe igår, da jeg var lige til at vride ;) Slutresultatet i min regnmåler i aftes sagde 76 mm torsdag/fredag. Flere steder på øen har det givet voldsomme problemer med oversvømmelser. Men ikke her. Som jeg sagde til gemalen, så er det nok alle de planter, jeg har, der tager fra hihi.

  Jo det er en Primula, en Primula 'Florindae', som stammer fra en kreativ veninde på Als og derfor minder mig glædeligt om hende, når den viser sig i foråret og siden blomstrer her i sommeren - med duft. Så velbekomme dig ;) Jeg har også en lille flok amdre, der skal flyttes i mit nye flammebed, når jeg kommer så langt...

  Men nu vil jeg smutte i regnjakken og få noget fra hånden.

  Ha' en god dag!

  SvarSlet
 3. Kære Zep...

  Troede du helt jeg havde glemt dig? Nej, jeg elsker dig stadig, min tøs:o) Mig slipper du aldrig af med:o) Meeeeeen...øh...jeg blev altså desværre ikke havefærdig til Sankt Hans:o) Så nu har jeg sat mig en ny deadline: Jeg skal være færdig inden juleaften. Mere realistisk, tror jeg:o)Jeg har haft mere havetravlt iår end nogensinde, da der har været mange justeringer, forandringer, "forflytninger" "ekspanderinger" etc og jeg må sige, at jeg simpelthen bare ikke fatter, at vi allerede er i august. Det har jo lige været maj!!!!!!!!!!!!!!! Alt det knokleri afstedkom så en mega-av skulder, som jeg har gået og bøvlet med et stykke tid. Det gamle haveskrog får jo lidt skavanker hist og pist i kampens hede, ikk`?

  Håber du har haft en forrygende sommer og nu vil jeg til at nyde alle dine seneste indlæg med dejlige billeder og sproglige blomster, søde Zep:o)

  Mange solskinshilsner og kærlige tanker fra en tropeø i Limfjorden

  SvarSlet
 4. Kjæreste Tante Grøn! Jeg er så øm i...måsen og det er ikke havens, men cyklens skyld, som netop har bragt mig til Nexø og hjem igen på sommerens første tur... Helt forrygende!! Men AVAVAV hehehe

  God bedring med den skylder! Kære Claus var jo så betænksom af fortælle os, hvad der holdt dig borte. Sådan noget hø og hakkelse altså! Puste puste.

  Iø så lyder din haveplan nøjagtig som min... Det var jo sådan, at øen blev velsignet med flere omgange regn, som gjorde det muligt at fortæstte i jorden. Og ja, så fortsatte jeg altså ;) OG der bliver VED med at komme nye planter og ønsker om forflytninger og udvidelser og... Hvad sker der lige?!

  Nå nu er det snart skolestart, så efter at alle havebesøg både her og der sluttede igår aftes med rigtig hyggeligt selskab her, så skal der altså også cykles og bades osv., som vejret nu vil det.

  Meeeeeen mine skriblerier begynder så småt at trænge sig på, for det er jo august; Selve begyndelsen på min yndlingsårstid, som egentlig strækker sig helt frem til nytår...

  Men nu er jeg træt, så du får ikke mere af mig idag ;) Jo lige et gensynskram!!

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep