Sider

mandag den 1. oktober 2012

Spændingen udløst...

Jeg har ventet spændt den seneste måneds tid. Selvsåede Tallerkensmækker dukker op hvert år. En blev gul som solen, hvilket moderplanterne også var for en dels vedkommende sidste år. Andre var orange. Det skulle have været en blanding med navnet "Night and Day" - altså dybrøde og hvide... Jeg var svært skuffet! Men alligevel tilgav jeg dem, da de blomstrede overdådigt og var frodige langt ind i efteråret, selvom farven altså skulle have haft en anden lyd.

Den gule selvsåede i år, nød jeg en måneds tid. Så røg den på kvasrodebunken, hvor den iø blomstrer lykkeligt endnu.I år gad jeg ikke gule blomster lige dér! Men nedenunder gemte der sig en lille, overskygget plante. Den var ikke som noget, jeg har haft før. Den havde brogede blade! Nu er den så endelig kommet sig så meget, at den første blomst har vist sig. Selvom jeg stadig helst havde set hvide og dybrøde Tallerkensmækker der, så holder jeg rigtig meget af den og den skiller sig ud på en særlig, charmerende måde!


9 kommentarer:

 1. Ja den er da speciel, må man sige, jeg synes, den er fin.

  SvarSlet
 2. Zep er du sådan en, der bytter frø? Jeg kunne - bare på grund af bladene alene - vildt godt tænke mig, at få fingre i den!
  Jeg har en cremefarvet tallerkensmækker, hvis det var noget. Jeg har også alt muligt andet.....en pelargonie, der vil passe til din Bornholm f.eks.! lokke - lokke.....!

  SvarSlet
 3. Ja den er også en genganger her i haven Hvis du ikke får frø af den i år, har jeg masser og vil gerne betænke Bente.

  Hilsen Helga

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak jeg har aldrig set den som frø før! Den er meget speciel! Jeg har en brogetbladet Judaspenge …hvis det var noget?

   Slet
 4. Godmorgen.

  Ja bladene er faktisk rigtig smukke og friske i bedet.

  Jeg vil hjertens gerne forære dig frø, Bente, HVIS altså den når at sætte - det kommer jo an på vejret i de kommende uger... (skal nok pippe her, hvordan det skrider frem).

  Vil det sige, Helga, at frøafkom af en broget vil blive broget? Jeg har været pænt heldig, at min 'Milkmaid' fra sidste år har selvsået i samme kulør. Men vender de ikke tilbage til de oprindelige farver på et tidspunkt?

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Den brogetbladede er en sort for sig selv. Når jeg sår, vil jeg skyde på at ca. 75% eller flere bliver brogede også.

  Så sig til.

  SvarSlet
 6. Jeg fik også en brogetbladet sidste år i en almindelig frøblandning, men desværre nåede jeg ikke (eller glemte måske...) at tage frø fra lige den plante. Fin det er den altså :o)

  SvarSlet
 7. Den er bare fin, sikke dog et flot løv den har og farven er altså ikke værst heller. Sjovt med de selvsåede overraskelser vi ind i mellem får :)

  SvarSlet
 8. Mange takker Helga! Og takker for øvrige kommentarer også :D Jeg holder øje med, om den når at gå i frø så.

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep