Sider

mandag den 18. januar 2016

Hvor går man glip af mest?

Er det ude eller inde? Ja det kommer jo selvfølgelig an på så meget...

Da jeg stod op i nattens mulm og mørke kl. 5.30 viste termometeret ud -7,9 grader C. Et par tryk på det gamle digitalapparat viste, at det havde været nede og snuse til -8,4. Vinterens hidtil, suverænt laveste temp. Efter at familien var afleveret viste det -6,6. Og så kan man jo begynde at diskutere med sig selv, om ikke inde var rarest idag.

Hvis altså ikke lige, at der var vasketøj, som skulle ud. Hvis ikke lige, fordi solen kom frem og der ingen vind var. Hvis ikke lige, fordi forskellige nusserier i haven med at sætte lidt fuglemad op og flytte glemte krukker i drivhuset. Og i det hele taget bare mærke kulden snige sig ind på fødder og næse, mens fuglene nynnede om, at dagen er blevet længere. Hele 45 minutter. Eller også var det noget, jeg hørte i bilradioen på vej hjem.

Hvis ikke lige så meget, så havde jeg jo nok ikke set det sjove og underlige mønster af frost på en væg ude...


Inde var skam heller ikke at foragte. Da jeg et par timer senere, pakkede mig ud og hældte kaffe i kruset. Fødderne snurrede om kap med kedlen på brændeovnen, hvis røg jeg smilende havde gået og trukket ind i næseborrene sammen med den meget friske luft ude. Inde var også vinteropstillingen, som blev til i week-enden. Alle nisserne og julestagerne blev pakket pænt i kasser med så meget andet af den elskede pynt. Og istedet blev "dækket op" med lysestager og lanterner m.m. Den ene af stagerne fandt jeg som ved et lykketræf i genbrugen i lørdags - mage til de to jeg havde hjemme og sammen med et udvalg af lyst til 1 kr. stk.


Og i vinduet strækker Orkidemadammen sig og vigter sig af sin flotte "hat" i solen. Hún skal ikke nyde noget af at komme ud. Næh nej hun  nyder at stå at kigge på fuglene, som nu besøger 'Himlens syv sønner', som byder på foder - herinde i varmen... Ude er temperaturen nu steget til - 2,3.


Mon ikke det er en god dag til frikadeller og stuvet hvidkål?! :D

13 kommentarer:

 1. Ja jeg har også lyst til at komme ud men er gået i gang med lidt rengøring og oprydning oven på. Her er der sløret sol og minus 2,5...der var kun minus 4 da jeg stod op så nærmest lunt i forhold til ovre hos dig :o))Lyder lækkert med deller og hvidkål...det fik vi i går.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
 2. Her var det under 5, da vi gik i seng, og 3 et eller andet da vi stod op. Vi fik et par snebyger, nu er det tøvejr.
  Jeg har lige taget turen til havet, det var dejligt friskt.
  Ellers kommer jeg mest ud for at tage billeder.

  SvarSlet
 3. Vi vender ind imellem ideen om at anskaffe et dyrekamera, sådan at vi kan følge med i, hvordan haven bebos om natten. Der er vi nemlig sikre på, at vi går glip af en del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du have helt ret i marie! Og et camera kan helt sikkert blive et spændende nyt kapitel. Men husk at overlade noget til fantasien alligevel ;) Særligt i tiltagende efterår hygger jeg mig enormt med at gå ud og sætte mig en lun aften efter mørkets frembrud og lytte og gætte...

   Hjerteligst

   Slet
 4. Jeg har slet ikke været ude i dag, her har der sneet, så jeg har hygget mig herinde med lidt læsning af havebøger.

  SvarSlet
 5. ja, det har været koldt i dag og i nat...minus 10 grader fik vi. Så på den baggrund var jeg nu ikke ked af at kunne blive inde hele dagen. Jeg kunne nu sagtens have fundet på noget sjovere at lave end arbejde, men når jeg nu for første gang i mit liv fik en hjemmearbejdsdag, så måtte jeg hellere være fornuftig. Så kan det jo være jeg kan få en til :)

  SvarSlet
 6. Jo jeg siger også indefor idag, som man siger det er så koldt at det er ikke vejr til at smide en hund udenfor idag. Så frikadeller og stuvet hvidkål er ren guf...

  SvarSlet
 7. Perfekt dag til stuvet hvidkål, og til at nyde livet ude og inde med alle dets små finurligheder. :o)

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep