Sider

fredag den 8. november 2013

Kære Iris,

og andre, som så venligt lægger kommentarer til mine indlæg, som anonym. Jeg ser mig nødsaget til at undvære hilsener fra jer - ihvertfald for en tid.

Den seneste måneds tid har et tiltagende antal spammere udset sig Ala Zep til at lægge anonyme kommentarer. De seneste dage har jeg slettet rigtig mange spamkommentarer, flere gange dagligt - og det er jeg blevet temmelig træt af at bruge tid på. Derfor har jeg nu ændret indstillingerne for bloggen, så man ikke kan kommentere uden at have en google konto. Jeg håber, at det kan få spammerne til at vende blikket helt væk herfra, så jeg igen på et tidspunkt kan åbne for muligheden for at kommentere anonymt.

De hjerteligste ønsker om en god fredag!


7 kommentarer:

 1. Ja det er rigtig træls med alle de spam mails.

  SvarSlet
 2. Hej Dorte.
  Det er træls at du er nødt til det for der er jo også mange der ikke lige har en konto hos Google, som også følger med i det du skriver.
  Jeg har også fået et par svar, som må være spam, jeg har ikke så meget forstand på det og det undrer mig at jeg har fået besked i min mail, men de kan ikke læse på bloggen. Den sidste tid har jeg også haft mange sidevisninger, som undrer mig, det ser ud til at de kommer fra USA og fra noget der hedder vampirerstate,, har du oplevet det også?
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 3. Al den spam er en pest, som vi nok desværre må leve med... tror jeg! Jeg har også fået rigtig mange, men sletter dem jævnligt med hård hånd. Den sidste uge har jeg så til gengæld ikke fået en eneste, - meget mærkeligt!

  SvarSlet
 4. Lige nu kan jeg høre at jeg er meget meget glad for at jeg ikke har en blogger blog, for jeg døjer aldrig med spam, udover det der ryger i mit spamfilter... det er jo ikke noget problem for der kan det ligge i fred...

  Har blogger ikke en funktion hvor man kan sige at man skal godkendes 1. gang man ligger en kommentar ? Det har jeg sat op i min wordpress blog og det der ikke bliver taget af spamfilter, tror det er par stykker pr. år det kan jeg så selv slette?

  Håber da godt nok at du igen kan modtage kommentar fra anonyme igen Dorte

  SvarSlet
 5. Jeg har også set mig nødsaget til at lukke for anonyme kommentarer, men jeg får stadigvæk en masse spam - hovedsageligt engelsksprogede. Nu kommer de så bare ikke ind under kommentarfelterne, men kun i min mailbox - og det er irriterende nok!

  SvarSlet
 6. Tak alle.

  Det overrasker mig ikke, at vi er flere i samme båd. Og JA, jeg er ked af at afskære nogle fra at kommentere for en tid. Inden jeg selv fik blogprofil, følte jeg det lidt som en uvelkommenhed der, hvor jeg ikke kunne kommentere. Og derfor bliver det ikke permanent uanset hvad. Mit håb er, at nogle af spammerne vil miste interessen, så der bliver færre kommentarer at slette.

  Og lige for en god ordens skyld, så havner 99% af dem i et spamfilter (hos mig ligger det i en menu med overskriften "kommentarer" i venstre side af min oversigt over Ala Zep. Det tog mig det meste af et år at opdage det - og kun fordi jeg af blogspot blev gjort obs på, at der skulle slettes...

  Desværre fandt jeg så anonyme, seriøse kommentarer, der var havnet i spamfiltret, som jeg gennemgik slavisk fra ende til anden, inden jeg slettede. Og det sker fortsat indimellem :(

  De kommentarer, der ryger i spamfiltret - seriøse eller ej - bliver også sendt til min mail. Og undskyld mit franske, men kors, hvor kan man dog bruge meget tid på at tjekke...

  Tror ikke vi har sådan en godkendelsesprocedure, Annette. Det lyder ellers godt.

  Jeg har også haft en uge for nogen tid siden, hvor der var meget langt imellem spamkommentarer, Fru Friis - og ja jeg undrede mig. Men det gik da i den grad over!

  I nogen grad må vi nok leve med dem. Men lige nu og her trænger min slettefinger til en pause. Og jeg har med noget held reduceret antallet af spamtilmeldinger på Floralen (forum) i starten af året ved at afskære muligheden. Så jeg håber, at det også virker her.

  Og det er ganske rigtig engelsksprogede kommentarer også hos mig. På statistikkerne har jeg en fornemmelse af, at det her ofte er .ru adresser, der er inde og spamme (dem så jeg også meget på Floralen - og til dels stadig). Og vampirestat figurerer også her. Og det er de samme indlæg, som igen og igen får spamkommentarer + nye indlæg. Så jeg formoder, at Ala Zep figurerer på nogle links et eller andet skummelt sted. Men jeg ved ikke en hujende fis om, hvordan de "driver virksomhed".

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. P.s. jeg havde også nogle dage; 3-4 stk., hvor jeg havde helt vildt høje besøgstal - men ikke flere spamkommentarer af den grund. Det er kommet efter...

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep