Sider

lørdag den 27. august 2011

Åååååååå kande

Det var helt eventyrligt, da Åkanden, som har levet i en nedgravet murerbalje i ca. 5 år, åbenbarede hele 3 blomster i forsommeren. Den kom med posten fra en planteveninde - en bid af hendes egen - dengang for længe siden. Og først sidste år begyndte den at blomstre. Jeg kommer til at tænke på bogen "Tasha Tudors Have" (på dansk, fra forlaget Klematis), hvor hun pusler og plejer om sine, ja sågar tager dem ind i badekarret, hvis søen er for tør... Det har jeg af gode grunde ikke gjort. Jeg har ikke noget badekar. Men baljen er jo også nem at efterfylde. Men hendes betagelse af Åkanderne kan jeg nemt sætte mig ind i! Ikke mindst nu, hvor den for anden gang i år blomstrer. Åååååå så smukt. Der er faktisk endnu en knop på vej, så fryden vil næsten ingen ende tage.

God week-end! Og ikke mindst god fornøjelse til de af mine planteveninder, som jeg desværre ikke har mulighed for at hygge mig med i Hune. Men jeg glæder mig enormt til at høre om oplevelserne og forestille mig, at jeg havde været der selv...

6 kommentarer:

 1. Ja åkander er ååååååååååååh så dejlige, det har du ret i. Jeg har en lille bitte dam med to åkander i, de har blomstret flittigt i år. Man bliver så glad hver gang en blomst springer ud. Jeg har haft tre blomstrende på en gang.
  Lige nu kan jeg have mange flere åkander, jeg har igen vand i haven.
  Heldigvis forsvinder det igen.

  SvarSlet
 2. Når vi engang får den havedamssø, vi "drømmer" om, så skal der være masser af åkander!

  Er du nu plaget igen, din stakkel! Sender en krammer. Jeg har vist så mange planter efterhånden, at der skal rigtig, rigtig meget regn til, før det svømmer rundt derude (rødmer og smågriner). Regnen er dog nu nået her til øen i aften, så jeg behøver heller ikke at tænke på at vande imorgen ;)

  SvarSlet
 3. Ja, åkander er bare dejlige, suk :-)
  Jeg har en lyserød og en hvid i min havedam, og de har blomstret rigtigt godt i år.
  Jeg har diskutteret med guldfiskene, om der måske også kunne være en gul. Men de påstår at de altså også godt vil have bare lidt plads at svømme i. Så jeg må nok 'nøjes' med de to :-)

  SvarSlet
 4. Næææææh hvor er den fin! Forstår fascinationen...
  God søndag ;-)

  SvarSlet
 5. Kære Zep,

  åh, jeg elsker også åh-kander:o) Det er bare noget af det smukkeste og mest poetiske.

  Jeg har også været i Hune idag og kunne slet ikke løsrive mig fra de dejlige hvide og lyserøde åkander i "Eriks have" afdelingen.

  Forsøgte engang at dyrke ååååhh-kander i et kar, men det var åbenbart ikke dybt nok. Mon ikke man kunne finde en lille bitte plads til også at grave en murerbalje ned et eller andet sted:o)!?!?!?

  De kærligste hilsner og tanker fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 6. Forsinket mange takker :D

  Hva' så Kjæreste Tante Grøn - har du fået en balje banket ned?

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep