Sider

fredag den 26. april 2013

St. Bededags morgenhygge


Sidder nu her på en dejlig St. Bededags morgen. Der er mættet grønt udenfor. Småbygerne, som er kommet i nat og stadig drypper lidt indover øen, giver et saftigt lys. Og det får mig til at smile bredt, for alt det skydende derude kunne godt trænge til en hjælpende, våd hånd ;)

I søndags tog jeg også billeder netop af noget af det, der er på vej...

Julerosebørn, altså frøplanter af Helleborus Niger, den hvide som blomstrer (med lidt held) fra december, står nærmest i kø i flere aldre ved den nedgravede balje med Åkanden i. Jeg ville have gravet dem op i efteråret og pottet og passet i drivhuset. Det blev bare ikke til noget. Og nu er dette års spirende kommet til. Men de løber jo heldigvis ingen steder ;)



Lige udenfor baljebedet, nedenunder Caprifolien, står nogle Hageliljer fra Wildrose (min bedsteste veninde  :flo:  :flo:  :flo: ) og der er sørme liv over jorden allerede!



Ikke så forfærdelig langt derfra står Bispehuen, Epimedium Rubrum. Som en af de eneste planter overhovedet i haven i år, har den fået saksen at føle, for et par uger siden. I år er jeg nød til at afholde mig fra havearbejde her i foråret, som kan give knubs - og jeg er ganske god til at komme ind og ligne en hankat efter slagsmål, når jeg har været igang derude  :hi:  Men det kom altså over mig, at de visne blade på Bispehuen skulle væk, så jeg kunne nyde blomsterne, som iø er lige på trapperne...!



Småhjerte, Dicentra formosa er også lige på trapperne. Jeg har den fra Hanne (Tilst) og glæder mig hvert år netop nu over det lækre, lækre løv. Til efteråret SKAL den flyttes til et sted, hvor den kan formeres bedre end i det bed, hvor den står. Og så er der iø også snart blomster i den...



Og når det gælder lækkert løv, så må der nok også lige et foto med at Lodden Løvefod, Alchemilla Mollis. Og det gør den ikke grimmere, at der er dugdråber på ;)


4 kommentarer:

  1. Jeg tænker som dig, at planterne har haft godt af regnen. Haven bliver grønnere og grønnere for hver dag, der går.

    SvarSlet
  2. Det ser godt ud og nu går det meget hurtigt, fordi vi fik regnen, det har vi ikke noget imod :)

    SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep