Sider

mandag den 22. april 2013

Gunneraen, Manfred er flyttet i haven


Den ældste datter startede torsdag med at grave et hul til Gunneraen, Manfred. Som jeg har vist, så har han jo mod al forventning skudt fine nye blade i potten i drivhuset, hvor han har overvintret uden anden frostbeskyttelse. Men det kan så altså åbenbart lade sig gøre, selvom vi har haft temp. temmelig langt under frysepunktet. Fredag gravede hun videre. Han plantested står nord for drivhuset, beskyttet mod vestenvinden af et flerstammet Poppeltræ og en ditto Mirabelle samt div. rodevækster. På den anden side af ham er en gammel faldefærdig bygning.

Og så regner vi ellers med at kunne sidde i drivhuset på regnvejrsdage og se vandet kommet fra oven og fra taget ned i de (forhåbentlig) store blade. Hun har lovet, at hun nok skal sørge for vandkander til ham, mens jeg er i København - og at holde øje med, hvor meget han gror. Og måske sende mig en sms fra drivhuset... Igår fik hun trænet med vandkanden. Hullet var gravet 3-4 gange større end Manfreds potte og dobbelt så dybt. Hun havde været rigtig flittig, for det var ikke et nemt sted at grave grundet trærødder. Siden sidste forår har der dog ligget et lag hestemøg på stedet, som har forbedret den ellers noget stenede jord.

Så vi fik vandet hullet, puttet noget jord i, vandet hullet, puttet noget jord i, vandet hullet, sat Manfred i, vandet hullet, skubbet noget jord omkring Manfred, vandet hullet, skubbet mere jord omkring manfred og trykket lidt ned omkring, så der dannedes rende og så blev Manfred ellers vandet x2. Til sidst hentede hun marksten og lagde i en rundkreds omkring Manfred, så ingen ved et uheld kom til at træde på ham, mens han er nyplantet. Til aften gik jeg ud og satte hans potte over ham med bunden i vejret og en sten ovenpå. Jeg er ikke helt tryg ved nattetemp. endnu. Men her til morgen, da jeg lukkede ham ud, så han nu altså rigtig veltilfreds ud.


6 kommentarer:

 1. Har lige fundet ud ad, hvad det er du har plantet. Hvor stor bliver sådan en? Det er jo en kæmpe, når man Googler den

  SvarSlet
 2. Hvor har du en sød datter, som både planter Manfred og lover at passe på ham, mens du er væk.

  SvarSlet
 3. Så kom Manfred i jorden, hvor han hører til:-)
  Det er fint din datter hjælper til og sikkert også godt for hende, at have ansvar for ham, mens du er i KBH
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 4. Jamen, hvor er det skønt, når man har sin egen lille gravemaskine lige ved hånden. Hun skal nok passe godt på Gunneraen, når du må hive stikket ud.

  SvarSlet
 5. Dejligt med god hjælp, og jeg skal da love for, at der er blevet sørget godt for Manfred.

  SvarSlet
 6. Tak skal I have :D

  Jep Anne Mette, med de rette betingelser kan en Gunnera af denne slags blive rigtig, rigtig stor. Og det kan Manfred også bare, hvis han har lyst med den placering, han har fået :D

  Manfred har hele ugen fået en kande vand hver dag, når datteren er kommet hjem :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep