Sider

mandag den 15. april 2013

Mandag, Mariehøne og Manfred


Havde det nu været roligt vejr, så havde det sikkert været en formidabel dag til at komme videre i. Men vinden knokler på fra syd lige ind mod marken. Så kadaveret, som er noget skrøbeligt i disse behandlingstider, magter det ikke. Jeg håber lidt på roligere vindforhold efter aftensmaden, så vi kan komme lidt videre. Temp. er nemlig (endnu) fin på 14 grader og indtil for lidt siden havde vi gråvejr, som jeg jo synes er godt at plante i. Men ellers må familien se, hvad de kan nå imorgen, når jeg skal til Kbh..

Men drivhuset har jo været skønt idag. Så efter div. uundgåelig forberedelse af papirer til besøget på Riget imorgen, gik jeg derud med frø fra Sanne til en lav Solsikke, som blev sået i et par sorte plastpotter ala dem, jeg har Tulipaner i. De har stået klar med jord et stykke tid i havestuen  og ventet. Faktisk havde jeg troet, at jeg skulle have sået allerede i marts. Men så tog vinteren jo til - og jeg nåede det heldigvis ikke.

Mine frøplanter, som overnattede derude under en flamingokasse så noget hængeørede ud, da jeg fjernede kassen i formiddags. Men de er heldigvis livet op igen. Og ellers har jeg brugt en del tid til blot at vegetere. Sidde og kigge rundt på "potter og pander" og tænke alt og ingenting. Dét er drivhuset godt til for tiden. Indimellem fanger næsen en duft og af og til fanges øret af Lærker og andre fjerede venner. Landmændene er også kommet igang med jorden; Nu kører traktorer igen forbi og jeg fornemmer, at vinden idag ikke kommer fra en retning, hvor der dufter af roser ;) Jow nu er det forår!

Den ældste datter kom også på visit derude i eftermiddag. Hun var ude og nyde vejret og lave sjove lyde med græsstrå. Og så fik hun lyst til drivhusets lune og læ for vinden. Hendes kat, Brownie var allerede inde i hjørnet ved den blå drue. Dér er godt at ligge for en varmedrevet missekat. Og en Brumbasse kom på besøg. Den var meget forelsket i hende og brummede rundt, inden den fløj ud i vejret igen. På en stængel i potten på bordet sad en af mine Mariehøns og hyggede sig, så vi kunne tage den i fint øjesyn. Og så kom vi til at snakke om Manfred. Vi blev faktisk enige om, at han skulle plantes bag kompostbeholderen, som heller ikke er langt fra, hvor en vandslange kan tilsluttes. Og så kan man sidde og betragte den fra drivhuset. Datteren ville så gerne hjælpe med plantningen, for hun ved jo godt, at jeg ikke rigtig magter den slags for tiden. Så hun gik og hentede en spade og startede på at grave. Ikke så ligetil, for det stykke jord har ikke set redskaber i mange år. Til gengæld ligger der lige ved en bunke med 1 år gammelt hestemøg. Og det er nok ikke så ringe endda. Og så kan hun grave lidt mere i morgen og i overmorgen og... Det haster jo ikke endnu.

Under min vegetering faldt blikket blandt ned og ud langs soklen mod syd. Derude har jeg Krokus og Tazetter. Og netop nu er det altså Krokus, der fanger øjet med deres smukke lilla kulør, gennem det nussede vindue.Og så lige et glimt af morgenen, hvor solen forsøgte at stå op ;)


8 kommentarer:

 1. Det lyder som om dagen blev brugt absolut som det kunne ønskes. Jeg sender mange gode tanker for de næste dage.
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 2. Tusind tak Anne Mette :D

  Vinden fik lagt sig en del til aften, så vi fik lavet lidt mere på læbæltet. Det gjorde samvittigheden godt ;) Og så giver det næring til dræmmen om en hæk af roser om sommeren og Mariebær om efteråret - samt glæde til fuglene :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Dejligt at lade op inden turen går til Riget!
  Det lyder også som en dejlig tur hvor du kom omkring både dyr og planter...God tur til Staden og pøj pøj!

  SvarSlet
 4. Tak Bente :D Håber ud også har haft en god dag! I aften får jeg nok ikke læst så mange blogge...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Dejligt med en hyggestund med datteren.
  Held og lykke med turen i morgen, håber ikke det bliver alt for slemt.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 6. Tak skal du have Lene!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Ja det lyder som du trods alt har haft en god dag. Også her har det blæst lidt, det er nok vilkårene på vores øer, men det har nu været pænt lunt i forhold til tidligere dage, så det må vi glæde os over.
  Sender tanker med dig til riget, også Hanne skal jo have besked i morgen, jeg håber I begge får positive udmeldinger. Krydser fingre.

  SvarSlet
 8. Forsinket tak Lisbeth :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep