Sider

søndag den 15. december 2013

16. december i Kalenderhuset
Sneen er et savnet lys i mørket. Den pakker det brune, grønne og grå ind i det fineste vat. Den knitrer og lyser i frostklart måneskin og viser vej. Den løfter det barnlige sind i forventning. Og i julesol stråler den som tusinde diamanter. Og den dæmper alle lyde - ingenting i verden er så tyst som sne...

Sneen bringer mig milevidt i tid tilbage til barndommens land, hvor vi var en flok af unger i mange aldre til jul hos mine morforældre. De boede såmænd ikke langt herfra. På "Søglimt" på Skimlevejen. Morfar var fisker og havde tillige lidt landbrug ved siden af. Og den jul, jeg husker bedst derfra, kom sneen i flokke, vrimlende, som en sang så smukt har gengivet. Måske kom den endda brølende. Men det havde en lille pige med røde laksko ikke sans for at bemærke. Derimod, iklædt varmt tøj dagen efter, og igang med at grave snehule ud i gården. Det gav røde kinder og lykkelige minder.


Lad så blot fornuften og voksne om at være praktiske. Gid sneen snart må komme igen. Om ikke til jul så snart i det nye år, hvor alle julelysene slukkes. Forbi, forbi... (inspireret af "Grantræet"). Lad så sneen komme og fortrylle.


12 kommentarer:

 1. Jeg er fuldstændig enig - vi skal ha' sne masser af sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og vi venter stadig, Pia...

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet
 2. Sne til at dække de sarte planter i haven for barfrost er ok. Det er også smukt, men ikke sne for længe. Jeg bryder mig slet ikke om, når det skal væk igen, så er det grimt. Lad os se, om vi går noget sne i denne vinter, men mon ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja barfrost uden sne er bestemt ikke rar!

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet
 3. Jeg kunne ikke være mere enig... det er lige sådan jeg har det.
  Sne godt for mange ting.... og det er helt uden sammenligning, hvordan det kan få mit hurmør til at stige.
  Mange julehilsner fra Susan

  SvarSlet
 4. ja sne, men ikke i industrielle mængder, vel....fortsat god adventstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tager, hvad der kommer ;)

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet
 5. Nej nej jeg kan godt vente på snevejr til januar. Her på parcellen er det i regelen mig der skraber sne, det kan jeg også godt vente med.
  Men smukt det er det, og jeg husker det også som om, at det i min barndom altid var sne til jul! Meeen sådan var det jo ikke, når jeg sådan ser på statistikken!

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre har du så fået dit ønske opfyldt, Betne ;)

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet
 6. Jeg kan godt undvære sne lidt endnu, men som Lisbeth skriver er det godt med lidt sne, hvis vi får frost. Jeg synes du er god til at beskrive, hvordan du har det og hvad du beskæftiger dig med lige nu. Jeg fik ikke skrevet, at jeg synes godt om dine guirlander, da jeg skulle sende mine kommentarer forsvandt det bare. Bedre sent end aldrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak!

   Hjertelig mellemjulehilsen

   Slet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep