Sider

fredag den 12. april 2013

Hvad er det - og Bente-fugle.

Det gør sig ikke ret godt på billeder. Uanset om det idag er tåget eller solen skinner. Det er omgivet af plast, genbrug af enhver slags. Og af "praktisk rod"; badeforhæng til Manfred (hvis natten er kold) ligger i en aflagt cykelkurv på et aflagt stykke stakit på højkant, reolen skaller, ved siden ligger bunken af plastpotter og underbakker, drivhuset må vente på vask til jeg igen magter det osv.osv. Dét er jo ikke ligefrem en æstetisk smuk livsstiludstilling - eller et elegant stilleben. Og så alligevel.

Formår man at fordybe sig i indholdet, så vil man se, at det er den skinbarlige livskvalitet. Det er "potter og pander", fyldt med løfter om skønhed og at kunne dele med gode venner sidenhen. Adskillige af dem er på det seneste blevet pottet om og snakket med. Kaffekruset har været med ude i drivhuset en hel del på det sidste. Sammen har vi fået givet planterne en hånd med på vejen frem sammen med, at det er blevet nydt i fulde drag! Ikke noget med "sur pligt" eller "samvittighedsarbejde". Det er ren og rå lyst, der har drevet værket. Og se SÅ er det livsstil, der står tilbage på billederne, hvis øjet formår at se... Og så lige tilsat resterne af buketten, jeg fik af gemalen på bryllupsdagen forleden; De fantastiske, orange Gerbera, som sniger sig ind som varme sole på flere af billederne ;)
Og så har jeg fået fugle i drivhuset. Fugle, som jeg kan tåle at opholde mig sammen med og som kan tåle at opholde sig i drivhuset. De hedder allesammen Bente, fordi en god planteveninde ved det navn har lavet og sendt mig dem :D De er af gummi og tåler derfor fint driverlivet på Druegrenene, hvor jeg har dem i øjensyn, når jeg drikker kaffe.Jeg nåede også en smule ude i det fugtige vejr i formiddag. Ikke at få gødet, desværre. Gødningen har jeg gemt alt for godt væk, så det kræver en vis indsats at få den frem. Men istedet fik jeg fragtet halmballerne, jeg har brugt til dekoration siden efteråret på min plantevogn om til Hindbærbuskene pr. trillebør gennem haven. Den stod ligesom lige parat til mig ved havestuen, hvor gemalen havde efterladt den efter at have kørt brænde ind igår. Halmballerne blev så splittet i mindre bunker og skal sørge for at mindske ukrudtet omkring buskene sommeren igennem.

Og da stråarbejdet var overstået fragtede jeg potter med Tulipaner retur til at starte en forårsopstilling med. 1 potte med Tulipanen 'Princess Irene' og 2 andre med 'Queen of Night' fra drivhuset. Dem glæder jeg mig rigtig meget til at se i blomst. Lige nu kan de stå og vande sig selv i tåge og byger :D


8 kommentarer:

 1. Skønhed er det nu altså, uanset hvor meget plast og genbrug der er tale om - spirende planter og spirende energi skal man ikke underkende. Haveglæde handler jo netop om at gøre alt det der giver energi og glæde, ikke om det vi ikke orker men skal og bør, næh det skal være en fryd at gå i haven og det vi ikke når i år når vi et andet år.........kan se at du bruger skobakker ligesom mig til havearbejdet - det er da fantastisk. Om vinteren kan de gøre gavn til våde støvler og om sommeren som bakker under små planter. Fuglene er fantastiske - sikke en kreativ sjæl hende Bente.
  mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 2. Jeg synes nu det ser fantastisk ud, med alle dine planter. Vi har vist alle lidt rod i krogene eller noget stående som ikke blir brugt lige nu, men venter på at blive det.
  Jeg er ret vild med dine fugle - er de lavet af cykelslange eller hvad?
  Kan de holde andre fugle ude af drivhuset? Jeg er temmeligt plaget af solsorte især, der vil spise druer... Og det er dem vel undt, men de ødelægger de andre planter når de flakser omkring!
  Ha' en dejlig solrig weekend :o)

  SvarSlet
 3. Kære Zep. Tak for din søde kommentar ’ovre hos mig’ i dag.
  Hvor er der skønt i dit drivhus Jeg kan næsten dufte den specielle forårs-drivhus-duft. Der ser fuldstændig lige sådan ud i mit drivhus: hyggeligt, kreativt plante’rod’; det er ren livsnydelse. Knus

  SvarSlet
 4. Det er bare så herligt at komme igang derude bag glasset og i haven. Hver en ting man får flyttet og ordnet giver næring til det næste. Pludselig er der igen en mening med det hele...
  Dine gummifugle er pragtfulde og de orange gerbera er herlige humørspredere.

  SvarSlet
 5. Jeg er helt vild med dine fugle....tror du min navnesøster kunne sende dig opskriften, så du kunne sende den videre til mig? Eller noget?
  Det ser jo herligt livsbekræftende ud i drivhuset.
  Smart at bruge en gryde til stiklingebabyer.

  SvarSlet
 6. Hej Zep
  Der er så hyggeligt i dit drivhus,med alt hvad der er af havepotter gryder og andet sjov, så skaber det en stemning som vi har længtes efter.
  Hvor er dit stilleben med potterne findt, det bliver flot når tulipanerne kommer op. Jeg har også lagt Queen of the night i potter, men de er ikke så langt fremme som dine.
  Kh Linda

  SvarSlet
 7. Hej Zep.Jeg er også vild med dine fugle.Og alle dine krukker med tulipaner ser også rigtig godt ud.
  Skønt med et drivhus hvor man både kan hygge og plante.
  God weekned Jette

  SvarSlet
 8. Tak for jeres skønne kommentarer!!

  Skobakker er en rigtig, rigtig god gave til havefolket, der roder med såbakker og potter ja :D

  Jeg har også småfugle, der indimellem kommer på afveje inde i mit drivhus. Om mine Bente-fugle kan afskrække dem, må tiden vise...

  Bente-fuglene er ganske rigtig lavet at cykelslange (eller noget, der er større?). Jeg er selv totalt vild med dem. Jeg lover at vende tilbage, når ånden kommer over mig og jeg skiller en ad og bruger som skabelon... Lige nu vil jeg "nøjes" med at nyde dem og hvad der ellers kan laves med min behandling som (uønsket) ledsager.

  Så skønt, at du kiggede ind, Hanne - kom engelig igen (også selvom du måske ikke magter at kommentere). Ja lige præcis drivhusduften er en lise for sjælen. Den kan nydes helt uden at gøre noget :D Håber du også snart er tilbage i dit eget drivhus og alt det skønne, du har derinde!

  Jeg er også lykkelig for, at jeg besluttede, at lade Gerberaerne "ende deres dage" i drivhuset før komposten. Hvor de dog bare fanger øjet og smilet.

  Potterne med Tulipaner er nu allerede rykket lidt rundt på og der er kommet nogle potter med Heuchera imellem. Men mere om det en anden dag, når det er lidt længere fremme og jeg får tilføjet "de sidste detaljer". Jeg elsker at lege med en lille opstilling i ny og næ - og helst af "det forhåndenværende".

  Håber, I alle har nydt week-enden og får godt vejr imorgen :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep