Sider

søndag den 21. april 2013

Flammebedet forår


Lige nu skulle der have været Tulipaner; 'Queen of night' og 'Princess Irene' på vej op i mit lille nye Flammebed, som blev startet op sidste år. Sådan gik det jo ikke, fordi efteråret gik med andet end have. Jeg var ellers igang med at fjerne ukrudt og markere, hvor Tulipanerne skulle lægges- Men de endte altså i potter, som jeg har vist her tidligere. Og jeg vil også rigtig gerne have Kejserkronen ind i bedet. Mååååååske lader det sig gøre at flytte nogle, når de er blomstret af (inden jeg skal være "Københavner" for en tid). Ellers må det også vente...
Men noget er igang i bedet. Hanne i Tilst inspirerede mig til at sætte mange Primula, af samme slags. Den er ret bleg i kuløren. Men jeg tror, det vil have sin charme forneden. De er begyndt at blomstre de seneste dage i tæppet af Eranthis, som nu er næsten helt færdige. Det er en Primula, som er blandt noget af det allerførste, jeg byttede mig til på nettet.Det samme er Alunrod, Heuchera 'Georgia Peach'. Den er der dog nok noget opformeringsarbejde med. Men den er lækker, som den gløder mellem Eranthisbladene allerede nu!De allerede nævnte skulle/skal så være forårsbasis uden så meget mere. Men samtidig er Kvanen; Angelica 'Vicar's Mead' igang med at skyde skønne mørke blade, som giver noget særligt dernede...


5 kommentarer:

 1. Ja der er da nogle kejserkroner, skal jeg love for.
  Det ser godt ud med kvanen.

  SvarSlet
 2. Wauw hvor har du mange kejserkroner. Dem var jeg for nærig til at købe ind af i efteråret, men det bider mig da i halen nu, kan jeg se. Dit flammebed bliver med garanti helt fantastisk i år! Hvorfra har du din inspiration?
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har du mig igen!
   Jeg kan læse i dine tidligere indlæg, at du må en tur på Riget og lege københavner for en stund. Held og lykke med det hele - mon ikke du sidder hjemme i drivhuset igen, for vi ved af det :-)
   Kærlig hilsen Mathias

   Slet
 3. Så hyggeligt, at du kiggede ind Mathias, tak! :D

  Inspirationen til bedet kommer rigtig mange steder fra. Claus (Dalby) skal have æren for at tilføje 'Queen of night' til en af mine få yndlingstulipaner - 'Princess Irene', som min bedsteste veninde introducerede mig til for nogle år tilbage. Han har også æren for 'Vicar's Mead'. Kan ikke sige mig fri for, at Tasha Tudor har præget mig i retning af at sætte de lidt blege Primulaer dér. Hun havde en fantastisk evne til de blide flammer, som jeg ser det. Heucheraen har jeg selv støvet op for et par år siden til anden anledning og synes passer fremragende til. Heuchera har jeg i det hele taget sneget ind i haven gennem flere år, inspireret af planteveninder i Floralen. Kejserkronerne skyldes, at jeg nogle år siden så en kombination af Forsythia og disse - og der står en sådan busk i bedet. Foruden at de hæver sig over alt det lave forår... Tror jeg kunne snakke om mit flammebed og idéerne i timer hihi.

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep