Sider

fredag den 26. april 2013

Hele tre indfriede forhåbninger på bare en dag...

Netop nu, plasker regnen ned over Lillebo. Og ikke mindst Lillebohaven! Jeg har sådan gået og ønsket det for mit surbundsbed, for potter/krukker/surbundsbøren og for roserne! Og også lidt for Manfred, selvom han jo har fornem assistance, selv på en helligdag ;) I år må det være sådan, at det meste skal vise, at det kan klare sig selv med naturens hjælp. Og med det regn, der kommer nu, kan jeg så trække vejret lidt friere ;) For vand har vi godt nok ikke fået meget af i år her! Ganske vist har vi haft en del sne. Men det bliver ikke til særlig meget vand. Og da slet ikke mens jorden er frossen. Så dråberne, som er mange, ude, giver mig smil på læben her inden drømmeland.

Jeg nøjedes ikke med et smil ved surbundsbedet idag. Mit "fund" blev ledsaget af et hørligt YES! Sidste år, på plantemarkedet i Geografisk Have, vandt min bedsteste veninde en auktion over en Blodurt. Den ville hun bestemt dele med mig. En plante jeg end ikke havde hørt om før. Den endte såmænd med at visne ned i potten. Først troede jeg, at den var død. Men blev klogere, for det skulle den faktisk gøre. Altså ikke nødvendigvis i en potte. Bare visne. Så det visne plantede jeg i mit dengang nye surbundsbed. Lidet anede jeg, om den så ville komme igen, når den blev plantet om i den tilstand. Og hvad med efter den vinter, vi har haft?! Jeg har gået og gloet langt efter pletten, hvor skiltet står. Faktisk i et par uger, for jeg havde læst mig til, at den blomstrer april/maj. Endelig igår var der så gevinst. Og idag er der en meget synlig knop + Gad vidst, hvad der er sket imorgen efter regnen...


På selvsamme marked købte jeg en ønsket Småhjerte, Dicentra 'Burning Hearts'. Den er så yndig både med blomst og løv her lidt senere... Bagefter erfarede jeg, at andre havde haft problemer med, at vinteren tog livet af den. Men det kunne jeg så konstatere idag, ihvertfald ikke var sket her. Den er stærkt på vej!


Hvor heldig har man lov at være ?! :D

7 kommentarer:

 1. Hej hvor dejligt, at I også har fået regn. Det er som om alting nærmest spurter op af jorden, nu det har fået vand. Det er så livgivende og græsset er gået fra gråt til grønt. Det er dejligt. Jeg fik også fat i småhjerte sidste år, og kan end ikke huske, hvor jeg har sat den. Så nu må jeg ned og søge i staudebedet. Tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Morn Bente.

  God jagt :D Småhjerte er så elskelig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Der er ikke noget så skønt som genopstandne planter. Jeg kan god forstå at du fryder dig over gensynet.

  SvarSlet
 4. Dét er netop forårets allerstørste charme :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Næ, så bliver det vel ikke bedre sådan en dag;)
  Jeg er sikker på at haven står distancen ved egen hjælp i år og så skal du koncentrere dig om glæderne og dig selv. Jeg kan forstå at du skal tilbringe en del tid i København.
  Blodurten flyttede også ind hos mig sidste år og Yes - den er også dukket op lige som din og hvor har jeg også gået og gloet på den pind som jeg vidste markerede stedet hvor den blev plantet;) småhjerte er simpelthen så yndig og jeg tænker ofte at jeg må have en.
  Varme tanker til dig, nyd din dag:o)

  SvarSlet
 6. Hvor er du haveheldig.

  SvarSlet
 7. Tak skal I have :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep