Sider

onsdag den 10. april 2013

Dorothealiljer og råhygge i forårsdrivhuset!


Her er så (det meste af) den gamle bestand af Dorothealiljer (Dorteliljer ;) ). Den står ved drængrøften på østsiden af den gamle garage. Nærmest halvskjult bag en masse foranstående i nærheden af køkkendøren. Køkkendøren er den mest anvendte til daglig. Når det banker på den anden dør, ved vi, at det er folk, som ikke er vant til at komme her ;) Men tilbage til Dorothealiljerne.

For en halv snes år siden besluttede jeg, at de skulle frem i lyset. Så hvert år siden, har jeg gravet lidt blokke op og delt. Der er mange løg i hver. Efterhånden har jeg fået fordelt en hel del i haven, som så også formerer sig med sideløb og med tiden kan deles og fordeles. For ikke at tale om at dele med gode havevenner. Det rene overflødighedshorn af min yndlingsforårblomst  :DDagen startede med diset sol. Og sådan har det stort set været det meste af tiden. Meget lidt gråvejr og slet ingen nedbør. Først på formiddagen gik jeg i drivhuset med kaffen for at tage "dynen" af Manfred (Gunneraen i potten). Han havde sovet fortrinligt og var frisk og veludhvilet, virkede det til. Så indtog jeg min kaffe og imens begyndte tankerne så at ordne drivhus. Den vestlige side stod først for skud. Den var fyldt med gamle agurkeplanter og klatrespiraler fra sidste år. I bunden var der fyldt med ukrudt og så stod der potter med mere eller mindre liv i. Snart efter var der ikke langt fra tanke til handling... Den endte med at være færdig opryddet og dækket med sorte sække (for at holde ukrudt borte). Et gammelt havebord blev slæbt frem af glemslen ude og sat ind. Og bunden fra et marsvinebur blev "underskål" for de potter med buskstiklinger, jeg "satte over" sidste år. Om nogen tid, skal de pottes hver for sig, så mange, som der nu er liv i, hvilket er spændende. Div. potter fra rodet blev gennemgået, nogle kasseret andre pottet om og stillet i plantereolen. De sidste rosenstiklinger blev plantet om og puttet i reolen. Og faktisk, inden jeg overhovedet gik igang, fik jeg sat et stykke ostelærred op foran en del af tagglassene mod syd. Til glæde for mine sarte øjne og alle potterne på reolen en del af dagen, mod den skarpe forårssol. Således strøg 3 timer afsted - ren råhygge i forårsdrivhuset  :D

8 kommentarer:

 1. Hvor er du heldig Zep at have Dorthealiljer, - dem drømmer jeg stadigvæk om at finde.

  SvarSlet
 2. Det lyder som en hyggelig dag hvor du også fik en masse fra hånden.

  Og Dorotheliljerne er så smukke, sikke mange du har. Jeg skal også have delt mine så de kan brede sig lidt mere.

  SvarSlet
 3. Et smukt syn - de fortjener helt klart at komme frem i lyset.

  SvarSlet
 4. Dejligt med så mange Dorothealiljer at man kan dele. Jeg har også en del efterhånden.
  Du har godt nok været flittig i dag. Men sol blev det ikke rigtigt til endsige regn. Her regner det nu.

  SvarSlet
 5. Sikke en masse nu har nået. Jeg har også en del Dorothealiljer, men det var måske en ide at få dem delt, så der kan blive flere, for de er da skønne.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 6. Tak for din søde hilsen til morgen. Operationen gik så fint, så vi håber at få hende hjem i morgen allerede.
  Skønt (privat) hospital med focus på patienten.
  Der faldt en sten fra brystet dér!
  Jeg plukkede en buket af dorothealiljer, vintergækker og hornvioler og tog med....

  SvarSlet
 7. Dejligt når noget der virker uoverskueligt bliver gjort færdigt som en leg.
  Lotte

  SvarSlet
 8. Kære alle.

  Tak for jeres kommentarer - de gjorde glad :D

  Skønt at høre, om datterens veloverståede OP og god behandling, Bente. Dét gør bestemt også glad!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep