Sider

lørdag den 5. maj 2012

I en håndevending...

Vi havde inviteret til forsinket fødselsdagsmiddag idag. Tiden er egentlig alt for knap til den slags lige nu. Men så må man lære at nøjes med, hvad man magter. Også når man ellers ønsker at gøre det allerbedst muligt for at glæde sine gæster. Fortælle sig selv, at værtinden på ingen måde er en fornøjelse, hvis hun har drevet sig selv ud over den yderste grænse. Det lykkedes faktisk rimeligt idag. Så lidt stolt har man vel lov at være.

Dog kan jeg slet ikke forestille mig at dække et bord netop nu uden blomster! Huslige hængepartier satte en helt klar grænse for udfoldelserne. Imorges stod jeg så altså overfor udfordringen at dekorere i en håndevending. Menuen stod, nok lidt utraditionelt, på grillstegt flæsk, nye kartofler og persillesovs - ikke at forglemme rabarberkompot! En ren fornøjelse iø at hente persille i drivhuset og rabarber i haven. Men hvad nu med blomster.

Bordet skulle dækkes i "drengefarver", da det var gemalens fødselsdag - og vi ellers oftest dækker i "pigefarver", da vi er 3 af slagsen her i huset. Og altså en forårsmenu. Blikket faldt på dessertglassene og så var idéen der! Og den er til fri afbenyttelse. Ikke noget med spiralbindinger eller andet sjov eller fyldig buket. Men slet og ret en morgentur med, hvad øjet kunne begære og slutteligt fordeling i 3 "vaser" - 2 til bordet og en til gangen. Billedet blev hastigt taget lige inden gæsterne kom og jeg var på vej til at bage sovs op, så kvaliteten blev derefter. Men mon ikke, det alligevel kan illustrere idéen. Vil blot lige tilføje, at Bispehue har vist sig ikke at være særlig heldig at sætte i vand - de hænger og ser visne ud nu.

God søndag!


1 kommentar:

  1. Forsinket tillykke med manden.
    Smukke blomster.
    Tak for kigget.
    Ha` en god aften.

    SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep