Sider

torsdag den 17. maj 2012

Dalby White m.m.

Jeg gik igang med en pænt grundig omgang i køkkenet idag, hvilket omfattede sådan noget som at begynde at tømme køleskab og få vasket div. beholdere. Og så gik det også ud over bl.a. køkkenskabet under vasken. Udover al mulig dagligt husarbejde indimellem. Det blev så åbenbart til lidt for meget op og ned, for først brokkede venstre knæ sig lidt og siden var det galt med lårmusklerne, som så blev overanstrengte i eftermiddag. Og SÅ stoppede jeg stort set for idag, for ellers går det helt galt og jeg kan intet af alt det, der mangler at blive gjort inden søndag.

Det har jo egentlig ikke ret meget med min have at gøre. Men så alligevel. For her til aften måtte jeg bruge min lediggang på noget konstruktivt. Og hvad er så bedre end at vandre ud med cameraet.  Det giver selvsagt ikke meget macronærbilleder, når man ikke kan gå i knæ. Så det blev istedet til en smule oversigt på auto.

Gården har jo i de senere år været genstand for ret mange omforandringer af beplantning m.m. En dag kunne det faktisk være sjovt at lave en collage, for der er ganske meget forskel på udtrykkene. Spisepladsen er ihvertfald indtil sommerferien blevet omdøbt til min "rosengård".  Ok indtil videre er der ikke nogen rosenblomster. Men planterne er jeg igang med at "lege" med i år. Bl.a. et forsøg med Langelandsrosen, som hedder sådan, fordi jeg har fået den fra en på Langeland og hun kendte ikke navnet, som sidste år satte lange, lange ranker. Dem har jeg så her i foråret dresseret til at ligge sammen og er voldsomt spændt på at se dem springe ud. Langs værkstedsgavlen er jeg startet på at dressere en rose til at vokse...




Noget andet, jeg forfærdelig gerne vil have til med tiden er at få Vedbendtorskemund til at gro langs alle mulige steder i betonen i gården. Den gamle udslidte beton, som mange nok ville hive op på stedet og erstatte med fliser. Det bliver den måske også engang, når sidebygningen er bygget om. Men i disse år hylder jeg det forhåndenværende søms princip og ser en sjov udfordring i at finde skønheden i det mindre skønne... Hvorom alting er, så havde jeg gevaldig svært ved at få den til at etablere sig sidste forår, hvor det var pænt tørt. Men den fugtige sommer kom mig åbenbart til undsætning og fik sat gang i en lille plante ved "trappen" til spisepladsen.




Lige ved siden af er en af de to stensætninger, jeg også forsøgte mig med at lave sidste år. Det er slet og ret sten fra opbrydning af et gammelt staldgulv, som er stablet efter bedste uvidende evne. Efterfølgende fyldt sand, muld, grus i og beplantet. Planterne ser ud til at trives og begynder så småt at brede sig. Så noget har jeg åbenbart ikke gjort helt forkert.  Forleden fik de en lille topping af kompost. Og stenene har iø ikke rokket sig i løbet af vinteren, så jeg er godt tilfreds og nyder, at Lewesiaerne er begyndt at blomstre - og har mange stængler i år. 




Og så til noget helt andet. I efteråret lod jeg mig friste til at købe en af Bilka's Claus Dalby inspirerede forårsblomsterløgcollektioner (langt ord). Den hvide. Og når det var den, så var det for at skabe lys på et lidt mørkt sted ved drængrøften. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg med tiden ønsker at gøre langt mere langs grøften og få udskiftet noget af det mere eller mindre halvvilde beplantning/bevoksning med noget mere kultiveret og spændende. Men altså løgforsøg først. På den stive lerjord placerede jeg løgene så lemfældigt, det var mig muligt og dækkede dem herefter med et godt lag kompost. Ok der blev også sat/lagt lidt træstykker for at bryde billedet lidt og holde på komposten. Det ser da ikke helt ringe ud vel?




Og så til et at mine banale indslag i haven for tiden. Ikke, at det skal ringeagtes, for jeg får stor lyst til at smile, når jeg åbner vinduet og kigger ned på dem. Det er såmænd "blot" en lille potte Purløg fra et supermarked, som jeg sidste år delte og plantede i en altankasse til at klippe af. Den har fået lov til at sætte blomster i drivhuset og kom forleden ud i et af stativerne under vinduerne. I et andet er der Persille på vej i blomst, men endnu ikke mere end begyndende knopper, så det foto må vente...


6 kommentarer:

 1. Kære Zep.
  Mange tak for en hyggelig rundvisning på din matrikel. Du har vel nok mange herlige indslag i din have. Bl.a. det søde lille stenbed, med én af mine egne yndlinge, Lewisia.
  Herlig læsning tilligemed.
  Tak for turen.
  Bedste hilsener, Iris.

  SvarSlet
 2. Tak for besøget kære Iris.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Dejligt med oversigtsbilleder.

  God søndag, det bliver spændende.

  SvarSlet
 4. Takkee hanne.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Kære Zep.

  Super ide med dit purløg :)

  Jeg er helt tosset med Vedbendtorskemundenen, den er så yndig, absolut en jeg må på udkig efter :)

  Go´ weekend

  Iben

  SvarSlet
 6. Tak, kære Iben.

  Hvis Vedbendtorskemunden trives, er den ret flink til at brede sig... Skal da lige se, om ikke, der skulle være en selvsået ved sydmuren, som du kunne få.

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep