Sider

onsdag den 23. maj 2012

Zep Zero og Havgut

Som lovet kommer her lidt mere ulden snak...

Iris bemærkede, hvor lodden min vest var på et tidligere foto og spurgte til den - og hund. Og der er lige præcis hundeuld i forstykkerne. Jeg elsker at lege med forskellige fibre på min spinderok. Hvad jeg har lyst til og er faldet over. Hundeuld var noget af det allerførste, jeg overhovedet spandt, da jeg lærte det på håndten hos Uldkunstner, Bente Vinding På hendes hjemmeside forklares en del om hundeuld og spinding i det hele taget. Kort kan jeg sige, at hundeuld ikke skal klippes af en hund som af får. Det er den bløde underuld, man kan børste af langhårede hunde, som egner sig til at spinde af.

Det lodne look kommer lidt efter lidt, i brug. Fra starten så den ikke så pelset ud vesten. Vesten spandt jeg alt garnet til og strikkede ud af hovedet i foråret 2009. Foruden hundeuld og fåreuld er der også en fiber i, som hedder Tencel. Tencel har jeg købt hos En Ulden Affære Her er det allerførste billede af vesten...Foruden garn til forskellige færdige opskrifter på hjemmefutter/huer/taske/håndledsvarmere/pande osv., har jeg i 2010 også lavet en sweater til min nevø helt fra bunden og designet ud af hovedet. Hjemmespundet garn ala Zep skulle gerne med tiden, når tiden er der ;), blive til mere beklædning, som ikke fåes lignende andre steder. Og sådan er også Havgut, som skulle være en varm sag til at have i børnehaven, da den unge mand startede der :D4 kommentarer:

 1. Kære Zep.
  Mange tak for dit interessante indlæg. Ja, din vest kunne være lavet af angora kanin, men lige da jeg så den, tænkte jeg ´hund´! KAN ikke hverken karte eller spinde, men dog strikke ... Hver gang jeg børster mine hunde, min. én x ugentligt, tænker jeg på hvilket spild. Men har altid fået at vide at hundeuld er for ´skrøbeligt´. Er det derfor man ´tilsætter´ tencel? Nej kære, jeg har ingen forstand på den slags. Med tre collier i fæld x 2 årligt, kan det da blive til lidt, og jeg har hørt i øst og vest om nogen kunne hjælpe mig med at få ulden ´omsat´ til garn. Har du evt. kontakter til det jyske?
  Spændende at læse om dine projekter. Flittig og foretagsom. Dejligt. Rigtig god dag til dig og mange tak for svaret.
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 2. Kære Iris.

  Havde jeg tiden, så havde jeg hjertens gerne spundet for dig. Og måske kommer den dag også, hvor det at spinde bliver mere end min hobby. Men det kan du jo ikke vente på hihi.

  Se hundeuld har ikke samme styrke som eksempelvis fåreuld, som jeg ofte sætter sammen med den. Det er korrekt. Men netop, når man sætter den sammen med en stærkere tråd, så fungerer det. Hundeuld fælder så ikke på samme måde som Angora, selvom det pelsede minder om hinanden - og hundeulden er rigtig, rigtig god til at bruge til filtet strik! Jeg skal selv have får og hundeuld sammen med kamelulden fra forleden - og mellem os, skal det blive til filtede futter...

  Jeg har desværre ikke personlig kontakt til spindere i Jylland. Men jeg ved, at der på rokken.dk har været/er medlemmer, som er bosiddende derovre og spinder. Så umiddelbart vil jeg anbefale dig at melde dig til (det er gratis) og gå ind under "Mangles" i "Kramboden" og spørge dig for. Ønsker dig held og lykke med det og håber at høre, om det giver pote.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Zep.
  Du skal have tusind tak for din hjælp. Det er rigtig sødt af dig.
  Også mange tak for tilbudet om at spinde for mig. Jeg håber du en dag (snart) får dit ønske opfyldt, om at blive, ´fulltime spinderske´ ;0)
  Naturligvis skal du nok få at vide, hvis jeg er ´heldig´.
  Hundeuld har spøgt i hovedet på mig i mange år, lige siden jeg så en lille yndig taske strikket af underuld. Dine filtede ´futter´ tiltaler mig, de lyder til at blive både lune og hyggelige. Held og lykke med dem. Måske vi får dem at se i et indlæg senere på året?
  Vil ønske dig en rigtig dejlig dag.
  Kærligst, Iris.

  SvarSlet
 4. Kære Iris.

  Futterne skal nok tøfle ind her på bloggen, når de er færdige :D

  God Pinse!

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep