Sider

tirsdag den 5. februar 2013

Forelsket!

Og vi lader lige gemalen ude af det her forhold. Det er en betagelse, som han næppe kan sætte sig ind i eller helt forstå. Havde det nu været en RC helikopter, så var sagen ganske givet en anden. Men jeg tror måske, at dú føler med mig?! Der kom en uimodståelig trang over mig idag. Ikke en længsel eller utålmodhed, men slet og ret en "må have nu" fornemmelse!

For noget tid siden så jeg hos Bo Grønt årets første Hornvioler. De var så blide i farverne, hvide med lidt kulør foroven. Men jeg lod dem blive stående sammen med Perlehyacinter, Anemoner og hvad jeg ellers overhovedet ikke havde øje for. Jeg var på jagt efter en Primula. Det andet kunne vente. Men de vendte tilbage til mine tanker idag og jeg MÅTTE afsted. Næsten helt bange for, at de måske allerede var solgt.

Det var de sådan set, så vidt jeg kunne se. Småskuffet men med et bittelille håb styrede jeg ud under plantecentrets halvtag. Efter søgen blandt trivialiteter (læs; planter jeg sagtens kunne leve uden netop idag), nåede jeg endelig en bakke med Viola Cornuta. Eneste "fejl" var, at de, så vidt jeg kunne se, alle var ensfarvet lilla. Det var ikke, det jeg havde ønsket mig. Men de kunne vel gå an... Inde i varmen igen, fik jeg i forbifarten pludselig øje på 2 små tiloversblevne af de sartfarvede. Jeg strøg lige hen og tog dem i kurven, hvorefter jeg gik ud og satte de lilla af.

Åh hvilken lykke! I badeværelset står de nu - den ene kønnere end den anden. Jeg burde være klog nok til at vente med fotografering til dagslys. Men nu kunne jeg så heller ikke vente med at dele med dig, Først blev der taget billeder med blitz. Men de viste slet, slet ikke det farvespil, der er i den yndige, duftende lille sag. Så det blev altså taget i "svagt lys", så du kan få en fornemmelse af min oplevelse. Og den dufter! Take it or leave it ;)11 kommentarer:

 1. Åååååh - sukker jeg.

  Kan næsten ikke vente længere. Elsker hornvioler og jeg har mange små på vej i drivhuset. Hvilke farver de får, må tiden vise.

  SvarSlet
 2. Der er altså noget helt specielt over de første hornvioler. Jeg har også en vældig stor svaghed for dem, måske jeg også snart skulle tage på blomsterindkøb ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg havde i den grad også taget sådan en smuk sartfarvet hornviol med hjem! Jeg kender iøvrigt kun alt for godt det der med at være helt tunet ind på noget bestemt, og så først ved hjemkomst lade mig forføre af synet af "en fristelse" jeg spottede under jagten.
  Tillykke med de to hornvioler som bare ventede på dig :)

  SvarSlet
 4. Uhm og så duftende, ja så kan man nemt blive forelsket. Planter er nemme at forelske sig i :)
  Godt der var et par stykket til dig, når du ikke kunne få iris i Netto.

  SvarSlet
 5. Hornvioler varsler forår, om ikke andet så på badeværelset:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 6. Hej Zep

  Hvor skriver du dejligt og levende. Jeg kan da lige se dig for mig på jagt efter den skønneste lille duftende Hornviol..godt du fandt den og jeg fandt dig.nu glæder jeg mig til at følge dig på din blog..

  Smil og glade Hilsner fra Linda med Bloggen Casa Asti.

  SvarSlet
 7. We take it! For vi kan tage det!
  Der er et eller andet ved hornvioler, så jeg har det på nøjagtig samme måde som du. Den er fin og lille og så dufter den skønt! Klart at du er forelsket.....det er jeg også! Godt du delte!

  SvarSlet
 8. Hej Zep.Jeg kan da godt forstå at du måtte have denne lille skønhed med hjem og pynte i dit badeværelse.
  Er også vild med de små hornvioler.
  Vi kan jo ikke få nok af alle de dejlige forårsblomster der i handelen lige nu.god dag til dig Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 9. Tænkte nok, jeg kunne finde "et par lidelsesfæller" i blogland ;) Dejligt med en broder?/søsterskab omkring lasterne ;)

  Efter min mening burde plantehylderne bugne med Hornvioler fra nytår! Det er dog glædeligt at se nogle så tidligt herovre i år. Det har jeg ikke været vant til!

  Iø hjertelig velkommen til et par nye faste læsere :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 10. Jeg er vildt bagefter på bloggene. Men nu fik jeg lige kigget alle dine indlæg igennem.
  Og jeg er også en 'fælle', men det ved du vist :-)
  Hvor er de skønne dine sarte små duftende skønheder. Jeg anede ikke at de kunne trives indendørs også.
  Jeg har glædet mig de sidste år, over at man nu også kan få dem om efteråret herhjemme, så måske ender vi med at kunne få dem hele vinteren til sidst. Det ville være skønt :-)
  Jeg håber at du har det nogenlunde derovre på din solskinsø.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 11. Dejligt at høre fra dig Hanne! Jep lad os få Hornvioler hele vinteren - og i blide farver :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep