Sider

tirsdag den 21. august 2012

Pellis

Pellis er jo ikke det danske navn, men vel et norsk kælenavn til Pelargonier? Ihvertfald synes jeg, det er så cute, at jeg ikke kan lade være med at bruge det ;) Igår kom det mig for øre, at andre end jeg falder for Pellis blade, næsten oftere end blomsterne. Bevares jeg holder også MEGET af blomsterne - den første her er et godt eksempel på en smuk en af slagsen.

Men bladene er lige så ofte dem, jeg kigger efter. Og ofte er Pellis ikke lige i blomst, når jeg ser dem, så da er bladene attraktionen. Jeg mente ikke selv, at jeg var Pellis samler. Ret beset er jeg elendig til at holde liv i potterplanter, må jeg brødebetynget indrømme. Men efterhånden har det ændret sig. Hvordan i alverden jeg skal få de mange planter igennem vinter i år, hvor "samlingen" er blevet fordoblet, er mig endnu lidt af en gåde. Men hvor der er en vilje...

Jeg må så tilstå, at der ikke er så  meget samler i mig, at jeg har styr på navnene. Nogle har skilte i potterne, som jeg kan kigge efter, hvis folk spørger. Men andre har ikke... Jeg har forresten også en stor 'Bornholm', som jeg nu har fået til at overleve i flere år. Men det er mig en gåde, hvorfor den har mistet sine smukke tegninger på bladene!! Hvad søren mon jeg gøre galt?!

Her er lidt fotos, jeg snuppede på vej gennem havestuen. Den sidste er ret ny og ganske usædvanlig i min verden. Det er en duftpelargonie. Dem har jeg haft nogle forskellige af før (jeg fik taget livet af dem). Alle jeg har haft tidligere havde lilla blomster. Det har denne så ikke - jeg har aldrig set sådan en før, men den er noget så køn med de pink blomster (også selvom billedet ikke er særlig godt hehe).5 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 2. Ja du har mange skønne pelargonier.
  Men pelargonier er jo supernemme, og man kan næsen ikke tage livet af dem. Det kræver ihvertfald ugers nærmest måneders glemt vanding. De kan stå hvorsomhelt....dog ikke i frost.
  Mine overvintrer i vores uopvarmede udestue, og det går ganske fint.
  Flere har jeg fast stående i vores sydvendte vinduer, hvor ikke meget andet kan overleve, der kan de.
  Har man ikke pladsen, kan man lade dem gå til i frost og nøjes med at tage en enkelt lille stikling. Så kan det da nærmest ikke være nemmere...

  SvarSlet
 3. "Jeg har forresten også en stor 'Bornholm', som jeg nu har fået til at overleve i flere år. Men det er mig en gåde, hvorfor den har mistet sine smukke tegninger på bladene!! Hvad søren mon jeg gøre galt?!"

  Blad nervemosaik trives på Din "Bornholm" bedst i skygge eller delvis skygge
  ellers har jeg et skud med tydligere bladnernemosaik
  Pøj pøj

  SvarSlet
 4. Jeg vil sige, at hvis du er DEN Ege så har du
  vist mange flere end den ene pelargonie. Jeg
  sad netop og læste om dit flotte drivhus, jeg
  Er fuld af beundring over dine mange smukke
  både pelargonier og andre finurligheder!
  Simpelthen SMUKT.;0)

  SvarSlet
 5. Tak for jeres hilsener :D

  Jeg vil sige det på den måde, at det er lykkedes mig ikke at overvande mine Pelargonier de sidste par vintre ;) Ikke at jeg vander hver dag, men pludselig har jeg fået kigget på dem i vinduerne engang efter jul og fundet dem MEGET tørre og så havde jeg balladen ;) Men det er jeg så altså kommeet nogenlunde over. Det bliver sådan lidt en udvælgelse, hvad der skal hvor... I år håber jeg, at havestuen kan lukkes til og at jeg kan arrangere dem op at muren mod stuehuset, altså dem, der så ikke kommer inde...

  Rigtig mange tak Ege!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep