Sider

torsdag den 16. juni 2011

Forsvundet i det grønne...

Ja det er næsten, hvad man påstå om mig de seneste 2 dage - og en lille marcipansag. Mere om den senere.

Jeg sidder netop nu og venter på belønning for alle anstrengelserne med at fjerne ukrudt (nogle steder i RÅ mængder, hvor det har været i fred), klippe tilbage, flytte planter og plante frøplanter/nyanskaffelser. Den har ikke fået for lidt, selvom jeg godt kan undre mig over, hvordan i alle de riger og lande, jeg skal "nå igennem" inden Sankt Hans. Her er der vist kun viljen, der kan hjælpe. Med sammenbidte tænder og skyklapper. Det er jo det kattens ved det, at man falder i staver for ikke at tale om, at man fristes til at bruge tid på at redde selvsåede op i potter til glæde for andre. Det er så svært at lade være - det er jo små mirakler i sig selv.

Men tilbage til imorges, hvor jeg startede i prydhaven - igår foregik i drivhus og omgivelser. Ved vejen plantede jeg måsen på en aflagt badeværelsesmåtte bevæbnet med havesaks, spand og planteske - samt kultivator, hakkejern og frøpose (den sidste var med nogle sjov bønnefrø, Purple Teepee, som jeg ikke har prøvet før). Sådan så der ud, før jeg gik i aktion og jeg måtte også lige have et nærbilled af en Valmue, hvis "bedsteforældre" groede i Claus Dalbys have. Den holder jeg meget af.
Henad frokosttid kom jeg forbi mine Kertepileurt, som er vokset op hos hanne i Tilst. De rager nu så højt, at jeg med lethed kan kaste dem et blik i forbifarten. Og DA måtte jeg kigge en ekstra gang. Jeg så en marcipangrøn klat på et halvtbukket blad. Ja jeg nåede rent faktisk at registrere, hvad der var på et enkelt blad i den lille "skov" af planter. Mon ikke det siger lidt om, hvor meget opmærksomhed, min have har ;) Nuvel et nærmere eftersyn afslørede, at det var en lille Grøn Løvfrø på visit. Ja ok jeg ved da ikke, om den er flyttet ind og har familien med sig, men det er ikke hos mig, de yngler og kvækker i foråret. De skal nu ellers være så velkomne. Og så gik det ellers i skarpt trav ind efter cameraet. Vinklen var helt umulig - men foreviget blev den.3 kommentarer:

 1. Hej Zep,

  dette er en prøve:o)

  TANTEKNUS

  SvarSlet
 2. Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeha, det lykkedes at "komme igennem":o)

  Jeg har lige siddet og rånydt dine dejlige seneste indlæg, Zep:o) Sikke dog en herlig pistacie-marcipanfrø, du har haft havebesøg af:o) En yderst fornem havegæst:o)

  Du kan tro, at dine blå blå blå Corydalis "Blue Panda" klarer sig rigtig fint. Jeg har nu taget mod til mig, og plantet mine elskede bornholmske adoptivbørn ud forskellige steder i haven, så de får forskellige lys- og jordforhold. Så må der da for pokker være blot een, der overlever. Det er jo ren liebhaveri og jeg er meget meget glad for dem, Zep:o)

  Jeg kan høre, at jeg har en "lidelsesfælle" i dig. Jeg har også helt åndsvagt travlt i haven for tiden. Jeg har det ligesom dig......pludselig tager det ene det andet og på en "god" dag, kan havearbejdsdagen nemt ryge helt op på en 15- 16 timer. "Er kommet til" at lave et par udvidelser og andre impulsive tidskrævende ting og med al den regn vi får, er det en evig kamp mod ukrudtet. Jeg klipper ned, rykker op, prikler, planter ud, møblerer rundt, graver op, graver ned, tynder ud, forøger, binder ned, binder op etc etc etc. Jeg vågner sammen med fuglene her i de lyse nætters tid, så når vi når aften og en hel dag er tilbragt med havearbejde, så er jeg så træt, at Ole Lukøje springer på ryggen af mig, inden jeg får mig sat til computeren.

  Der er også tusindvis af andre ting, der fylder meget og kræver en hård indsats for tiden, så det har været meget sløjt med mine ophold i kommentatorboksen på det sidste. Og så har teknikken drillet, så jeg har haft meget svært ved at komme ind i blogsystemet. Meget frustrende.

  Hav en vidunderlig blomsterrig og indholdsrig weekend ovre på din skønne skønne ø.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 3. Kjæreste Tante Grøn!

  Jeg sendte ret mange tanker din vej igår, da jeg var på knæ og plantede småplanterne af frøene fra dig ud! Er så spændt på, om de vil lykkes for mig - ellers har jeg gemt frø, som så vil blive strøet i bedet... Så altså også stor spænding her! Mere får du ikke for den 25-øre, for jeg er kun lige kort inde...

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep