Sider

søndag den 13. april 2014

Palmesøndagshilsen

Udenfor drivhuset, langs soklen mod syd, gror en flok Tarzetter. De regner sig selv for nogle af de fornemmeste, idet de hører til den oprindelige have, som der ellers ikke er mange planter tilbage af. Vi flyttede ind for snart 18 år siden i Lillebo. Haven var der ikke meget pjank i, bortset fra en del forårsløg og deriblandt Tarzetterne (tror jeg det er). Der var heller ikke drivhus, Men det har der nu været i ganske mange år efterhånden. Og Tarzetterne, er begyndt invitere sig selv ind til selskab med rosen 'Aloha' i hjørnet af glashuset. Og dér er de begyndt at springe ud.


Og som om det ikke er fest nok, så er der liv, jeg har ventet med neglebidende længsel på! Jeg byttede mig til lidt knold af Dahliaen 'Mambo', som jeg har ønsket mig et godt stykke tid. Byttet kom i januar og blev lagt i sin avis i fyrrummet med tanke på snarest at blive "plantet" i en potte let fugtigt pottemuld, indtil vinteren var omme. Da det skete, at vinteren var omme, kom jeg i tanke om, at det havde jeg slet ikke fået gjort. Mit bytte så temmelig indskrumpent ud og hjertet sank i livet, helt ned til knæene. 

Blev enig med mig selv om, at der ikke var ret meget at tabe ved at prøve at plante den, der midt i marts, i en stor potte, som først blev stående inde et par uger, inden den røg i drivhuset, da vejrudsigten ikke længere bød på så mange isblomster. Den blev vandet sparsomt, så den ikke gik i den anden grøft og rådnede, og blev stillet i et sollunt hjørne. Og lige siden, har jeg næsten dagligt haft næsen nede i potten for at prøve at finde bare det mindste tegn på liv. De fleste af de tegn var falsk alarm og ukrudt og jeg var SÅ tæt på at begynde at kigge nærmere - med fingrene. 

Men igår skete miraklet! Der var ikke den mindste tvivl; 'Mambo' er på vej frem og op i lyset!


Og nu er det "ganske vist", at det er forår. Igår, da solen strålede om kap med mine øjne, mens jeg betragtede de foregående dages landvindinger omkring gården, kaldte gemalen fra indkørslen. "Kom og se. Du skal komme nu!". Jaja vinger har jeg jo ikke ligefrem, så det længste ben blev sat forrest igennem gården og ud af porten til indkørslen og helt ud til vejen. Nogle af markerne var begyndt at dampe. Rigtig forunderligt mosekonebryg i solskinnet. Og det var let at se, at det altså ikke var havgus eller andet, der krøb ind over landskabet, for de grønne marker omkring var ikke med i opløbet - de kom halsende bagefter. Og så er det rigtignok forår i min bog :D


12 kommentarer:

 1. H. C. Andersen kunne sikkert skrive et forrygende eventyr om tazetterne og de andre løg i din have. Mosekonen er startet tidligt ovre på øen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne han garanteret, Marie. H.C.And. kunne forvandle næsten igenting til et forrygende eventyr :D Han har iø lige haft fødselsdag - 2. april.

   Hjerteligst

   Slet
 2. Skønt med mosekonebryg over Bornholm og tazetter ....de er så yndige :0)
  Rigtig dejlig palmesøndag til dig og mosekonen ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - og i lige måde fra mig (mosekonen holder vist fri idag).

   Hjerteligst

   Slet
 3. Tillykke med Mambo og livsviljen. Tak for den skønne tazet-hilsen, de er meget fine.

  Godt at du nåede at se mosekonens bryg, der er grøde i den på Bornholm :) Ønsker dig en skøn palmesøndag.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde, Ulla! Og ja, nu skal der værnes om Mambo - og måske forsøges med at tage topstiklinger om et par uger...

   Hjerteligst

   Slet
 4. Ja at se spiren fra Dahliaknolden er en glæde. Jeg har selv pottet en del op og spejder efter spirer. Det er april med mildhed og fart på. Dampende marker - flot syn:)
  God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde, Anne :D Og pøjpøj med dine Georginer !

   Hjerteligst

   Slet
 5. Kære Zep.

  Tusind tak for din søde og velduftende Palmesøndagshilsen. Fantastisk billede, du har fanget af Mosekonens bryg. Jeg elsker den slags fænomener og kan blive utroligt bjergtaget af sligt.

  Hvor var det godt at der var liv i Mamboen. Hvor der er liv, er der håb.

  Hav en vidunderlig påske med familien i hyggen og nærværets tegn.

  Knus og kram.

  Også en lille hilsen til Mosekonen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kjæreste, Tante Påskegrøn og rigtig meget i lige måde til dig, Syrenprincen og jeres stikling! Jeg tror, både du og jeg lever næsten lige så meget med naturens fænomomener på vore øer, som vi fornøjer os med havelivet. Og vi er nok ikke alene...

   Hjerteligst

   Slet
 6. Hallo Zep!
  Jeg elsker en god roman, og jeg fatter ikke, hvor jeg har haft min opmærksomhed henne, siden jeg ikke før har opdaget din blog. Det har jeg så rådet bod på ved nu at læse lidt baglæns, hvilket har været en sand fornøjelse. Du har virkelig noget på hjerte og skriver tillige blændende og personligt på et smukt dansk.
  Jeg venter spændt på næste afsnit
  og ønsker god Palmesøndag
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte.

   Jeg blev rigtig, rigtig glad for dine ord. Det er en af mine helt store fornøjelser at prøve at forvandle oplevelser til det skrevne ord. Også rigtig god Palmesøndag til dig! Jeg har ligget på den lade side, bortset fra "Søndagsekstra" her på bloggen, en tur i regnskabet og gryden på komfuret med Hamburgerryggen. Og så har jeg været inde og beundre dine fine strømper! Håber jeg næste vinter igen kan strikke, for så kunne jeg godt tænke mig at prøve at lave sådan nogle. Sokker har jeg strikket ualmindeligt mange af i tidens løb - og de har været savnet, mens jeg ikke har kunnet pga armen. Men jeg tror på, at den til efteråret er trænet nok op igen :D

   Hjerteligst

   Slet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep