Sider

tirsdag den 25. marts 2014

En stikling skal fejres

Og ikke en hvilken som helst stikling; En, der kom til verden for snart 13½ år siden og den yngste af sin slags. Hun kan næsten ikke vente til sol og sommer og navnlig bær og frugt i haven - og muligvis også grønt, hvis der bliver arbejdet for det. Derfor skulle det med i invitationerne, syntes jeg, da jeg satte mig og fik banket rusten af kortmageren og pustet støvet af opbevaringskasserne. Det er år og dag siden, jeg sidst har papirnusset.

Nu er de så, efter nogle dage, færdige og klar til at komme ud i verden idag :D Ganske vist har gæsterne været inviteret mundtligt allerede i efteråret, men jeg synes nu, der er en vis charme ved en invitation med posten - selv i disse internettider. Ligesom jeg heller ikke får den samme sanselige oplevelse ved at læse en udgivelse på skærmen i.f.t. at have en bog imellem hænderne med alle dens dufte.
16 kommentarer:

 1. ÅH, hvor fint. Sikke en glæde sådanne personlige og kønne invitationer vil bringe de heldige modtagere. Ja, der går meget tabt i hastighedens og udviklingens hellige navn.

  Har du set de skønne gækkebreve Claus viste på bloggen forleden? Jeg bøjer mig dybt i støvet af beundring over den mand, der har klippet dem. De er så smukke.

  Engang i fordums tider, hvor jeg levede i en anden dagsorden, lavede jeg også rigtig mange kort selv. Det er hyggeligt og afstressende at sidde og nusse med papir. Jeg brugte altid genbrugsmaterialer og folk blev glade over at modtage et håndlavet kort. Jeg er sikker på, at du rigtig har nydt, at fremstille disse dejlige kort. Hvor er det skønt, at have en stikling, der interesserer sig for alt det spiselige i haven.

  Er det din yngste stikling, der har samme "udfordringer" som vores Emma?

  Knus og tanker til hele familien i Lillebo

  SvarSlet
 2. Dem må jeg da helt klart ind og se - har jo været så optaget af alt muligt andet, at det går ud over mit bloglæseri (og det bliver ikke meget bedre foreløbig ;)). Jeg har også et væld af genbrugsmaterialer liggende til kort ;) Invitationerne her er iø lavet af "det forhåndenværende søms princip"; Jeg har en aftale med mig selv om, at jeg 1. ½-år af 2014 skal bruge af lageret til div. opgaver uden at købe nyt - det er der også en kreativ udfordring i ;)

  Nope det er den ældste stikling, som har noget til fælles med Emma. Jeg har netop været på HTX, hvor hun som del af en udvalgt flok fra 10. og Rønneskolernes 9. har deltaget i Talentlaboratorium i ½ år. Der blev uddelt beviser og vi forældre fik fremvist film om forløbet samt opstillinger med vindmøller, brintbiler og solceller m.m. :D

  Tak og i lige måde kjæreste Tante Grøn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Stort tillykke til den dejlige ældste stikling og hendes stolte forældrer:o) Hvor er det bare godt gået.

   Indtil videre har Emma kun to skoledage i ugen, men det kan være en kæmpe udfordring, når man ingen fast døgnrytme har.

   Kæmpeknus fra en anden mor

   Slet
  2. Lige et dybt hjertesuk....hvor ville jeg ønske, der ville komme noget mere fokus på ASF. Det vil lette utroligt meget på omgivelsernes forståelse. Man har lov at håbe. Nu har der lige været vist nogle fantastiske programmer om unge med Tourette Syndrom, så måske det lysner forude. I disse inklusionstider, vil der være endnu mere behov for oplysning.

   Hjerteknus fra en anden ASFmor

   Slet
  3. Sender en kæmpekrammer retur!! Hvor gammel er Emma i grunden?

   Hjerteligst

   P.s. har sået liebhaverierne idag (bedre sent end aldrig håber jeg!) - er dine spiret?

   Slet
  4. Tusind tak for kæmpekrammet. Det gjorde godt. Emma er fyldt 16 her i marts (meget passende på Kvindernes Kampdag:o) Hun har een stor altoverskyggende særinteresse for tiden og det er Sydkorea:o) Her i eftermiddag har vi set koreansk film med engelsk undertekst naturligvis:o)

   Jeg er heller ikke nået til liebhaverfrøsåningen endnu, men det bliver forhåbentlig een af de nærmeste dage, jeg kan finde tiden. Halvdelen vil jeg først give et chok i fryseren og resten sår jeg uden kuldechok. Håber så, at i det mindste eet af forsøgene vil lykkes:o)

   Kæmpekrammer retur

   Slet
  5. Så har de også næsten alderen til fælles - her var fødselsdagen i oktober. Her har Japan været et hit i nogle år - især Manga. Annesofie tegner utroligt meget og har gjort det, siden jeg stak hende nogle farver, da hun var 1½ år ;) Jeg var idag til fernisering på 10. kl.centret, billedkunstholdet, hun har deltaget på vist værker, de havde arbejdet med igennem året.

   Jeg har sat min frøbakke i havestuen, som ikke er frostfri - og håber på, at de kommende nætter hjælper lidt med arbejdet ;)

   Hvor er det altså noget ØV, at du bor så langt væk, kjæreste Tante Grøn!

   Hjerteligst

   Slet
  6. Ja, vi bor jo omtrent så langt væk fra hinanden som man kan komme i vort lille kongerige. Ville også ønske, at vi boede tæt på hinanden, da vi har så meget at tale om.

   Annesofie er sej. Det er supercool, at få sine værker vist:o)

   Godnatknus fra Mars.............øh MORS

   Slet
 3. Jeg har det som dig, mht. Både kortmageri og det sanselige ved at have en bog i hånden. Glæder mig til den dag et vist digitalt havemagasin bliver trykt. Håber den dag kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver en stor dag, Marianne :D

   Hjerteligst

   Slet
 4. Hvor er de fine. For mig er det noget ganske særligt at få en håndlavet invitation, jeg elsker det.

  SvarSlet
 5. Meget piget og fin invitation. Dem får man ikke så mange af mere. Ihvertfald ikke så flot udført. Men gækkebreve får jeg endnu fra mine kære små børnebørn. De ved jo også, at der altid falder et påskeæg af til dem, for jeg kan ikke gætte, hvem jeg får dem af!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker Bente. Hvor er det godt at høre, at der stadig bliver lavet og givet gækkebreve! Mine er nået alderen, hvor den slags ikke er helt så magisk længere. Men når de engang flytter hjemmefra, så sender jeg dem gækkebreve hihi.

   Hjerteligst

   Slet
 6. Tak Anne :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep