Sider

lørdag den 8. februar 2014

Postkort fra "Krealand"

Jeg hører kun sjældent til dem, der føler sig som offer. Dem, der længes eller ønsker, at alt var som... engang. Jeg fatter nuet efter devicen om "make the best of it". Og så glæder jeg mig over det, som skal komme.

Jordbærpenalhus til den yngste datter


Januar (og til dels også februar) er den måned i løbet af året, hvor naturen og haven og alt det andet derude og så lille mig er mindst på talefod. I mørket kastes ingen skønne skygger. Solen står alt for lavt, når den endelig er her. Og det har den ikke just været i år. Så jeg har vendt det ryggen, nu hvor jeg igen kan så meget, og har begivet mig til "Krealand". Og naturligvis med bøger på natbordet til fornøjelse inden "Drømmeland".

De seneste 5 uger har været en lang perlerække af husflid, hvor den ene ting dårligt kan blive færdig, før den næste påbegyndes. Så jeg har rigtig, rigtig travlt ;) Da jeg nærmer mig enden af min antistofbehandling præventivt mod ny kræft (hver 3. uge i et år), har jeg haft tralvt med at lave kager, for det skal da fejres. Nuvel den sidste behandling ligger sidst i februar - jeg har netop været til den næstsidste i denne uge. Men det er godt at være på forkant - særligt når inspirationen kommer til en ;)

Kager til det sidste møde i "Herceptinklubben" ;)
Og lad os da bare lige tage det med helbredet med det samme. Jeg var til "slutsamtale på Herceptinen" med onkologen fra Riget, der gæster øen hver 14. dag, midt i januar. Hun spurgte som vanligt til bivirkninger og evt. mistanker om nye kræftknuder. Jeg svarede med status qvo. Bivirkningerne har været til at leve med, men jeg glæder mig unægteligt til at "blive lidt yngre i led og muskler og med mindre træthed. For så kan jeg lave endnu mere :) Og jeg har ikke haft mistanke om noget nyt, men... Jeg havde faktisk et ønske om at se, hvad alle strabadserne med OP, genoptræning, kemo, strålebehandling, antistofbehandling og antihormonbehandling (som jeg er i i 5 år) har resulteret i. Jeg spurgte derfor, hvornår jeg skulle til mammografi og scannes...

Det blev jeg så den 29/1. Drog afsted tidligt om morgenen, ventede på bussen til lufthavnen i en mindre, bidende snefygning med forfrosne fingre trods, jeg var pakket ind til polarekspedition. Så mærker man ihvertfald, at man lever ;) Bussen var lettere forsinket, men jeg nåede frem inden check in lukkede. Flyet var lettere forsinket, men vi nåede til Kastrup blot 15 minutter efter planen. Metroen... kørte med forsinkelser, som åd endnu et ekstra kvarter ;) Og på Nørreport var der også ventetid på en bus med plads i i den metrobyggerimærkede trafik. Men jeg nåede frem på afd. 8521 til tiden, hvor jeg blot måtte vente få minutter, før jeg blev kaldt ind. Først blev jeg lagt i pres på alle leder og kanter som en anden rullepølse, i mammografien. Derefter kom en læge og scannede. Han hentede så "en second opinion" i form af endnu en læge, som scannede. Bagefter kunne jeg næsten have sparet patientrejsekontoret for min billet, for det var tæt på, at jeg kunne have fløjet hjem uden maskine. Der var INTET kræft at spore.

Tiden løber, og jeg må afbryde skriverierne nu, for jeg har noget, der kalder på mig... Men jeg vender tilbage med mere nyt fra krealand så snart som muligt. Penalhuset længere oppe, er hæklede "jordbær", som datteren ønskede sig. Ønsker nogen nærmere præsentation af, hvordan det og kagerne er lavet, så giv lyd i kommentarerne.

Rigtig god lørdag!


14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det er lige, hvad det er - tak Pia! :D

   Hjerteligst

   Slet
 2. Først et stort tillykke med det sidste - det glæder mig at høre:0) S sent som igår var jeg forbi dig for at se om der var noget galt med mit link, så stille her var.
  Som dig accepterer jeg også vintermånederne og laver noget andet, men jeg er slet ikke så flittig som dig. Det er skønne ting du producerer. Forsat god fornøjelse og god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - også fordi du kiggede forbi igår! Det luner at høre :D

   Flittig er egentlig ikke det rette ord, selvom jeg får meget fra hånden. Det handler mere om, at jeg nærmest er opslugt af de ting, jeg bare MÅ prøve at lave. Og det er nu slet ikke så ringe endda :D

   Til gengæld må blogland så altså vente lidt på mig... Også rigtig god fornøjelse med dit og weekenden!

   Hjerteligst

   Slet
 3. Det må da også bare være den mest fantastiske besked af få :) Er meget glad på dine vegne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja nu kan jeg begynde at planlægge min tilbagevenden til havesyslerne :D

   Hjerteligst

   Slet
 4. Tillykke med den dejlige besked, det er bare det bedste af alt :) Jeg har tænkt på hvor stille der var hos dig, men der kan jo være mange årsager til at man lukker sig lidt inde i januar, som i år har været mere mørk, lang og uigennemtrængelig end ellers, så det er vigtigt at man kan hygge sig med gode bøger, krea-ting og andet, der gør en glad. Cup-kagerne er uimodståelige, sikken fingersnilde der ligger bag - hvor er du dygtig:)
  Her i huset bliver der kogt suppe og læst haveblade og gode romaner en masse og strikketøjet motioneres dagligt.

  God weekend fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, at du også hygger dig i mærketiden, Ulla! Og tak for dine søde ord. Det luner meget at høre, at der er tænkt på mig... Indrømmet, så kan mit fravær forstås som dårlige nyheder. Men når ånden kommer over mig med det kreative (og iø også en hulans masse uforudset i hverdagen), så prioriterer jeg rigtig barskt fra for at få tiden til at række - nogle dage har "dyret" her næsten ikke fået motion overhovedet ;) Men nu slipper I så altså ikke for at få lidt resume den komende tid ;)

   Rigtig god weekend til dig også!

   Hjerteligst

   Slet
 5. Skønt at høre godt nyt fra dig og som altid underholdende at læse om dine ture til hovedstaden. Dejligt at du medbringer din humoristiske sans.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Humor er livsnødvendigt :D

   Hjerteligst

   Slet
 6. Tillykke med det, hvor er det gode nyheder, jeg kan godt forstå, at du næsten selv kunne flyve hjem.
  Jeg har en veninde, der er i behandling for brystkræft nu, hun har så mange bivirkninger af kemoen, det sidste er meget stærke smerter i knoglerne, Det var efter 4. behandling, efter de andre behandlinger har hun "kun" haft kvalme. Håret røg efter første behandling.
  Hun er kreativ som du, det er en god ting her i vintertiden, hvor haven ikke rigtigt kan gavne os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth! Efter din beskrivelse, ved jeg lige, "hvor" din veninde er i forløbet og det er ikke misundelsesværdigt på nogen måde. Men jeg håber, at hun har en masse kreativt til at aflede sig med og gode venner, som hjælper hende med praktisk og opmuntring. Sender hende mine allervarmeste tanker - og kunne jeg, telepaterede jeg lige beskeden, at hun ikke må miste modet.

   Hjerteligst

   Slet
 7. Kæreste Zep.
  Glæder mig sååååååå meget på dine vegne. God vind fremover.
  Knusssss Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forsinket tak allersødeste Iris!!

   Hjerteligst

   Slet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep