Sider

tirsdag den 29. oktober 2013

Regnskabets time...

En lille en på øjet havde ikke været så ringe nu. Og det bliver det nok også til om lidt. Vi måtte jo vente på, at stormen nåede til solskinsøen som de sidste i Danmark. Alt imens vi på TV2 News kunne følge slagets gang i resten af landet. Og det var jo ikke just "dagens bedste nyheder". Så efterhånden meldte en lettere frygt for drivhusets ve og vel sig.


Formiddagen i temmelig frisk vind og drivende byger, var, iført skidragt, blevet brugt på at få stillet op og bringe potter og pynt ind i drivhuset. Få plantevognen, som havde stået i et år, med usolgte planter samt lerpotter, sorteret for skidt og kanel, og til slut vendt på hovedet og i relativt læ. Alle lette havemøbler kom ind og de tungere blev tjekket for ricisi. Cyklerne blev lagt ned og alle lanterner bragt ind. Og sådan gik det slag i slag i slag - og til sidst var det tid at konkludere, at nu var nok nok og bringe et brugt kadaver helt ind i stuen og varmen fra brændeovnen, som blev passet flittigt fra morgen til aften, så huset var varmt og der kunne fyres småt i det voldsomme vejr, så vi ikke risikerede alt for meget med den og det kraftige træk i skorstenen.


Jeg var så glad for, at jeg ud af baggagerummet, om formiddagen, kunne hale et lille rund cafébord og stole, mærket af tidens tand og afleveret på containerpladsen forleden, hvor vi var derinde. De to stole fik en træplade imellem sig og støvlebakker m.m. på, som så kom til at huse en del potter. Og det lille bord var iø mage til et andet, vi engang fandt på samme måde. Og selvom drivhuset hverken nåede at blive vasket eller ryddet forinden, så kom det bl.a. ved deres hjælp nu egentlig til at se ganske dekorativt ud, synes jeg. Og en kasseret frugtskåltingest hjalp til med at samle pyntegræskarrene. Her må vi nemlig godt klunse til eget brug, med enkelte restriktioner på elektronik og kemialier (og  nu desværre også paller). En forunderlig skattejagtsverden, som sparer vores samfund for en del skrald. Og så er der fuld returret ;)


Dagens allerbedste nyhed var, at middelvinden her ved os næppe kom op over kulingstyrke. Den tog til til aften, hvor hele familien var samlet ind og bragt hjem. Og det var da noget blæsende. Vindstøddene derimod var der rigtig gang i flere gange, så bekymringen lurede til klokken sent og igen her til morgen, da lyset begyndte at indfinde sig. Men ikke en eneste skade har vi fået, som jeg kan få øje på. Jeg har været rundt og inspicere alle mine sikringer og er rigtig meget tilfreds! Det var umagen værd.

Og dagens næstbedste nyhed var dette fund, jeg gjorde, da vi lige rundede containerpladsen med batterier (elementer) og andet skrammel efter en køkkenskabsoprydning forleden samt en træt køkkenstol i letmetal, da jeg hentede gemalen fra arbejde. Da lå denne her nemlig og kaldte på mig i metalcontaineren. Tænk at nogen kunne nænne at skille sig af med den. Og så så tæt på jul... Den ligner jo nærmest en "Madam blå" ting - bare i rød. Vidunderlig, lækker rød endda.


Sender min største sympati og medfølelse til alle jer, der har fået skader ud af naturens rasen igår. Håber I alle er vel?!

10 kommentarer:

 1. Stormen fik du åbenbart gjort til en win-win situation, når du både fik klunset og stillet krukker på plads for vinteren.

  SvarSlet
 2. Dejligt at der ikke skete så store skader som frygtet. Men så ærgerligt for alle de der har fået ødelagt huse m.m. Jeg prøvede det i 1999 og 2005, dog kun drivhuse og det er jo til at komme over trods alt.
  Har aldrig set den røde model. Smuk.

  SvarSlet
 3. Ja der er nogen, som er sluppet ret heldigt fra stormen, det er ikke vores lille ø. Men heldigvis er det ikke alvorligt her i haven.

  SvarSlet
 4. Ja, netop i går fik man beviset på at rettidig omhu er godt. Jeg tøffede også rundt derude en times tid inden det brød løs, og der er heller ingen skader her.
  Hvor er der bare hyggeligt i dit Drivhus :-) og skøn Madam Rød kluns du gjorde der. Knus

  SvarSlet
 5. Godt i slap for skader.
  Fin rød randform du der fandt.
  Vi mistede KUN 2 ruder i drivhuset. Billig sluppet.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. Det ligger i blodet, tror jeg Marie - at intet er så skidt, at det ikke i det mindste kan gøres godt for noget ;)

  Jeg forlod glashuset med en "salut" igår, Helga ;) Det har nu stået der i vel nok ca. 15 år uden stormskader. Da jeg var på vej ud sidste gang, vendte jeg mig og sagde, at hvis det vovede at lægge sig ned, så blev det ikke genopført! Jeg har en idé, der vokser inde i hovedet, et andet sted på matriklen, med muret, høj sokkel og gerne genbrugsvinduer. Ikke noget nyt og fancy.

  Ja Samsø fik da vist, så hatten passede, Lisbeth!

  Tak Hanne - synes faktisk også, jeg bliver helt glad i låget, når jeg kigger ind. Jeg har ikke lige haft lyst til at sidde derinde idag, da det fortsat har blæst kraftigt.

  Godt I slap så let, Aase!

  Og tusind tak for livstegnene fra jer her :D Det er nu godt dagen derpå...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Godt i slap "billigt" den her gang Zep, og hvor har du altså fået pyntet fint op inde i drivhuset.
  Jeg elsker også at klunse på genbrugspladsen. Det må vi bare ikke her i Slagelse. Men hvis man spørger pænt og genbrugsmedarbejderen har en god dag så kan man godt få lov.
  Hvor er den sød den Julerøde Madam blå ting, den kan man jo lave gelerand i, eller kødrand. Det er vist ikke så moderne at spise mere :-)
  Rigtig god dag til dig, Kh linda

  SvarSlet
 8. Takker Linda. Godt, I også har pladsmænd, der har en smule fornuft. Jeg synes ihvertfald, det er skrækkeligt, når gode ting bare kasseres som affald. Men jeg er så nok også vokset op med, at man reparerede ting, der var itu, istedet for at smide ud og købe nyt - der var ikke råd... Også så er der jo iø en masse "gammelt skrammel" som er eminent til at skabe kontrast til frodighed :)

  Håber du også kom vel igennem stormen.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Kære Zep - jeg sender et knus til Bornholm. Kh Anne Mette

  SvarSlet
 10. Tak, kære Anne Mette. Et kram retur til dig!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep