Sider

tirsdag den 26. marts 2013

Ønsker alle en god påske!


Idag faldt blikket på tagvinduerne i drivhuset, da vi kom hjem fra "storbyen". De stod åbne! Solen havde varmet så meget op derinde, at de automatiske åbnere var aktiveret! Så ved man, det er forår og ikke vinter... Og jeg kom så i tanke om, at jeg ikke havde været derinde i en halv snes dage. 10 dages tid, hvor travetur og drivhushvil var aldeles udkonkurreret af forberedelser til, opsætning af og efterfølgende tilvænning til og hygge ved brændeovnen. Ildstedet, som i den grad er en glæde for tiden. Og nåh ja så også lige en snestorm og efterfølgende snefygning i flere dage. Der var ikke så meget, der lokkede mig udendørs ;)

Men nu trængte drivhuset altså igennem min "dvale". Når vinduerne var åbne, så trængte der nok efterhånden også til vand igen. Sidst jeg forlod det, havde jeg pottet lidt rosenstiklinger om og arrangeret en del potter på en metalreol i hjørnet ved Vinen 'Himrod'. Den har stået tom der, stort set, hele vinteren. Så der kom "måtter" af hundetæppe i og som sagt potter på hylderne (den står med bunden i vejret, så der er kanter på hylderne). Men det var jo længe siden. Så da jeg havde fået tændt op i brændeovnen ;) og gemalen tog over med at passe den, gik jeg ud for at vande.

Ret hurtigt  blev jeg enig med mig selv om, at dagen var for kort til at rende og hente vand fra vandhanen, når der nu stadig lå sne i pæne mængder lige udenfor døren. Så istedet gik jeg i rutefart med sneen, som blev drysset godt og grundigt over alt, hvad jeg kunne finde på at vande i drivhuset. Og det gav så også mindre sne = nemmere adgang til drivhuset - to fluer med et smæk. Bagefter sad jeg og nød rosernes nye, sprøde skud i delvis sol. Indimellem kom der drivende skyer, som var lidt sløve til at komme videre. Men når så solen dukkede op, blev ansigtet vendt imod den og øjnene lukkede. Og så var der pænt lunt inde i glashuset!

Tilbage i stuen havde gemalen købt mig en håndfuld Tulipaner, som står i et glas ved siden af min skærm. Til meget stor glæde.


8 kommentarer:

 1. Kære Zep.

  Sikke en sød gemal, du har. Han ved godt, hvor heldig han er:o)

  Tusind tak for en dejlig opmuntrende påskehistorie om livet i Lillebos drivhus, søde Zep.

  Du er en sand livskunstner.

  Ønsker dig og din familie, og alle dine andre kære fra nær og fjern en rigtig dejlig og positiv påske.

  Et stort påskeknus og mange kærlige tanker

  SvarSlet
 2. Rigtig mange tak og mindst lige så meget i lige måde, Kjæreste Tante Grøn! Du er en af livets rigtig store fornøjeligheder :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Det var længe, du ikke har kigget i drivhuset. Jeg "vander" dagligt med sne, men det har efterhånden fået en hård skorpe, så det er blevet sværere.
  Også god påske til dig.

  SvarSlet
 4. Ja! Heldigvis var det ikke for længe :D Håber du og Bent får en masse hyggelige, lune pavillonstunder i påsken, Lisbeth. Og tak retur :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Ja, det er dejligt med åbne vinduer i drivhuset - og dejlig lunt er der når solen som i dag bager hele dagen. Kan godt forstå du nød at være derude.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 6. Tak Trine :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. du ønskes skam også en go' påske, håber at det går godt med dig ?? og endnu engang tak for dit indlæg ang. Bornholm ferien :)

  SvarSlet
 8. Tak skal du have Tim :D Jeg havde en forrygende formiddag i drivhuset idag; Skulle "bare lige" stikke næsen indenom - og pludselig var det så forår... Potter blev soigneret og nogle kasseret og så sat i orden. Skidt og skrammel blev ført bort og alle de skydende ting begejstrede stort! Og i eftermiddag blev resultatet af anstrengelserne nydt igen med et krus kaffe og flere solstråler. En fantastisk god dag!

  Håber hånden er blevet helt sig selv igen? :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep