Sider

søndag den 11. september 2011

Klokkeranke - frugt?

Er det ikke, hvad jeg tror, det er? Nemlig en frøstand eller "frugt" på Klokkeranken? Nogen, som ved, om den evt. skal blive brun for at frøene er modne? Eller er det noget helt andet, hihi.Mens vi her på Solskinsøen har haft en week-end i absolut sensommerklassen (hvem sagde efterår ;)) og nu venter på, om der i nat kommer det skybrud og den torden, som DMI har varslet, så kan jeg se tilbage på nogle forrygende dage!

Siden midten af august har jeg stort set måttet lade stå til i haven. Det kan gå en tid, men så pudselig, MÅ jeg altså ud og rode i jorden! Da jeg stadig har travlt indendøre, har jeg indgået det kompromis, at mine "projekter" fortsat må vente. Hvis jeg går i gang med dem, så skal jeg gøre vold på mig selv for at holde mig inde. Men regn, lunt vejr og tid akkumulerer jo altså en masse ukrudt og kanterne forsvinder. Så det har jeg givet mig selv lov til i nogle timer de seneste dage - en lise for sjælen ganske enkelt. Og så er der jo det, at man opdager alle de små (og store) undere, som man ellers bare ville passere tankeløst. Se nu f.eks. jordbærplanterne ved drivhuset, som åbenbart mener, at de liiiiige kan nå et par bær mere i år. Dét er da herligt ikke?!

God mandag og uge!

8 kommentarer:

 1. Den er go' nok det er din klokkeranke der har sat en frø kapsel, men de skal lige modne... så har du til næste års klokkeranker. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Jep Zep! Der er gevinst på hylde et!! ;o)
  Jeg har selv gået og spejdet efter frøkapsler - og de er jo ikke ligefrem små og beskedne... og endelig lykkedes det mig også at finde en enkelt. Åbenbart er det ikke noget den deler ud til højre og venstre, for jeg har kun fundet den ene "frugt" og jeg har da en del planter. Nå, men næste års produktion er forhåbentlig i land og nu ved vi også lidt om hvordan planten arter sig og hvor meget den fylder, så vi er godt forberedt til næste sæson.

  God arbejdslyst med alle dine projekter :o)

  SvarSlet
 3. Hvor spændende at du sådan bliver selvforsynende med frø :-)
  Hér har vi også haft skønt vejr de sidste dage. Jeg ville heller ikke kunne blive indendørs, hvis jeg var dig. Og ved du hvad, vinteren er rigelig lang, så vi skal nok nå det hele indendørs alligevel.
  God ny uge til dig også :-)

  SvarSlet
 4. Kære Yndlingsbornholmer:o)

  Min klokkeranke har også sat et enkelt frø. Det er da en frøkapsel, der er til at få øje på:o)

  Tror vi har en del tilfælles, kære Zep. Når først der for alvor går have i den her hos mig, så er der heller ikke 7 vilde heste, der kan holde mig indendøre. Og så tilsidesætter jeg alle andre gøremål, indtil jeg har nået det, jeg havde sat mig for.

  Men du lyder til at være myreflittig på ALLE områder. Een med "gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den..... "
  Du elsker jo jul og derfor har du sikkert ikke noget imod en lille nissesang, vel?

  De kærligste og stormomsuste regnvejrshilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. Tak skal I have.

  Ja der er sgi' nok kommet lidt mere Pyrus end Candis over mig jo ældre jeg er blevet, du skønne naturbarn ;) Dog er jeg nok ikke heeeelt så "slem" som Findus hehe.

  Nå men jeg har været ude og pakke frugten ind i et tefilter med sløjfe foroven. Ikke fordi, jeg tror den fryser, nu vinden skal til at hærge i nat. Men sæt nu, den smider frøene en dag, jeg er igang med at jagte nullermænner - det ville li'godt vær' grow!

  Vi slap iø for skybrud og har haft ganske rimeligt sensommervejr her idag! I byen måtte jeg da pludselig smide jakken - og det var ikke ved tanken om, at jeg skulle ind og bruge lidt klejner i plantecenteret høhø. Efter at være hjemvendt med 3 stk. Hindbær (alvorlig mangel i haven), Jordbær til bunddække og 5 Pyntekål, som var så nedsat, at de skreg på at komme hjem i haven og lyse op i de kommende mørke måneder (for vi får da virkelig ikke vinter af betydning denne gang, så jeg må gardere mig med noget hvidligt), SÅ kom der en byge! Men siden har det faktisk været så godt vejr, at jeg næsten har haft dårlig samvittighed over at måtte blive inde...

  Glæder mig til den bog med en vis hemmelig have!! Smugkiggene er jo forfærdelig smukke! (sikke et arbejde, du må have kjæreste Tante Grøn?!).

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Jeg har holdt lidt øje med besvarelserne på dit indlæg her om Cobea frugterne ;) Måtte jo se om der var nogen der vidste om frugten skal blive brun og tør før høst, det vil jeg nemlig også gerne vide, hehe. Man tør jo næsten ikke pille en af , bare for at se om den er god nok. Men jeg kan se på mine , at dem der har hængt længst tid, har løftet skørtet, nærmest op til vandret, tænker jo lidt at det måske har noget med modningen at gøre. Jeg læste du havde bundet teposer på, god ide, det må jeg se at få investeret i.Det ville jo være skrækkeligt hvis frøene en dag er pist væk :)

  SvarSlet
 7. Jeg har været så heldig og fået 3 frø kapsler på mine 2 ranker. Jeg har plukket en af dem og tørret den ca. 8 dage i håb om at kapslen revnede. Idag har jeg taget skallen af med en kniv og der ligger de fineste store hvid/grønne flade frø indeni i. Nu prøver jeg og lade dem tørre også holde øje med de 2 der stadig hænger ude. Nogen der har andre fif modtages de med kyshånd, da jeg ikke kan finde nogen oplysning på nettet om dette.

  mange havehilsner Helle

  SvarSlet
 8. Mine er stadig ikke brune... Hvad med jeres?

  Hjereligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep