Sider

søndag den 6. marts 2016

Læggekartoffeltester for Fuglebjerggaard

"...Camilla har udvalgt en stribe frø-og plantenyheder samt gamle, glemte kendinge, som hun selv har succes med, og som hun gerne vil have udbredt kendskabet til...."

Ovenstående er den væsentligste grund til, at jeg takkede ja til at deltage i et testpanel for Fuglebjerggaard. Min begejstring for noget er sjældent til salg, hvilket også er grunden til, at jeg aldrig vil kunne være pyramideforhandler af noget produkt. Men her er vi i en helt anden boldgade. I min respekt står Camilla Plum/Fuglebjerggaard for at ville mangfoldigheden. En mangfoldighed, som igennem en hel del år generelt har været udsat for en ensrettethed, som næppe kommer os til gode på den lange bane. Vi har i haverne brug for diversiteten, så ikke alle haver er lige sårbare på en gang overfor nye udfordringer i klima og skadedyr m.m. Og vi har brug for at variere vores kost, med forskellige udseender, smag og dufte, samt ikke mindst forskellig anvendelighed.

Sidste år genoptog vi forsøget på køkkenhave. I starten af nullerne tog vi tilløb til lidt køkkenhave, men blev udkonkurreret af dræbersneglens indtog og overgreb. Og det behøver næppe nogen nærmere præsentation. I årenes løb har vi forsøgt lidt med et salatbed i en flamingokasse o.lign. foruden agurker og tomater i drivhuset. Men sidste år kastede vi os altså lidt mere ud i det. Trak på erfaringerne med en halv snes års haveliv, hvor variation i planter m.m.m. har givet en så stor balance, at vi med kæmpe fornøjelse høstede, salat, ærter, kartofler, gulerødder, jordbær, savoykål, majs og løg i mindre men absolut overbevisende omfang og meget lidt angreb af snegle. 

Så i år skal der udvides! Og da lå det lige til højrebenet at prøve nogle læggekartofler, som måske ikke lige ligger på hylden i et supermarked. De ankom forleden til postbutikken - og igår aftes fik jeg lagt dem til forspiring. Spændende :D


6 kommentarer:

  1. Det bliver interessant at høre hvordan det går med dem - og hvordan de smager :)
    Hvilke sorter er det?

    SvarSlet
  2. Godt initiativ , spændende at høre om hvordan det går.

    SvarSlet
  3. Kæreste Zep.
    Tænker på dig. Savner dine dejlige indlæg her på din blog. Ønsker og håber inderligt at du har det godt.
    kærlige hilsner og varme tanker Iris.

    SvarSlet
  4. Kære Zep.
    Ønsker dig et godt og lykkebringende Nytår 2017.
    Knuzzzzzz Iris

    SvarSlet
  5. Kære Zep.
    Rigtig godt Nytår.
    Knus Iris ❤❤

    SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep