Sider

søndag den 26. juli 2015

Status

Vi er lige på kanten til sommeren, når den er allerbedst. Sensommeren med de mættede farver og tiltagende skygger. Græshopperne er begyndt at stemme benene, når solnedgangen nærmer sig det snart modne korn på markerne og duggen kilder tæerne, som stikker ud ad sandalerne i græsset. Og så står lille jeg med en kæmpe taknemlighed over at kunne nyde blomsterne ekstra længe i år, fordi juli ikke har ødslet floret væk i flimmervarme.

Her er det Liljen 'Bronzino', som oprindeligt havde sit hjem midt i Jylland, men flyttede hertil for nogle år siden, som en foræring fra en haveveninde gennem en del år. Bagtæppet er en Hyld, 'Black Lace'.Jeg vil huske første del af sommeren, især for de vidunderlige morgener, hvor vækkeuret hev mig ud af skønhedssøvnen længe før normale mennesker står op. I år har været dedikeret at få gennemført, hvad hovedet har haft af idéer med haven. Jeg VILLE have en køkkenhave, eller ihvertfald starten på en i år. Jeg VILLE have genoptaget herredømmet - eller skulle jeg sige fruedømmet i bedene. Jeg ville en hel masse... Og så mindedes jeg min tid som jordbærplukker i en fjern fortid (især hvis du spørger mine døtre, så er det nærmest lige så længe siden, som der har vandret dinosaurer her på Solskinsøen). Déngang stod jeg op kl. 4 og mødte snart efter på jordbærmarken med en masse andre teenagere og plukkede den ene bakkefuld efter den anden klar til butikkernes åbningstid - og det var så ikke helt så tidligt som idag. Men bagefter gik turen hjem til værelset og dynen og nogle timers saven brænde, mens andre var på vej ud ad fjerene. Dét kunne jeg da garanteret gøre igen - og selvfølgelig kunne jeg det.

Det gav også nogle helt unikke oplevelser med morgensol og dyreliv. Og det kunne naturligvis have været gengivet her på min blog istedet for, at du skulle havne i sidste års juleforberedelser, hvis du da overhovedet huskede adressen efter det lange skrivefravær her. Men hånden på hjertet; Er livet så ikke efterhånden blevet en lang række af fotografiske gengivelser? Eller sagt på en anden måde; Har div. sociale platforme, blogverden m.m.m. efterhånden fået os til at blive snævertsynede, at zoome ind på detaljer og så iø gå glip af det store hele og indtrykkene fra sidelinjen, mens livet leves gennem et filter? Indimellem, tror jeg, er det sundt at mærke efter ihvertfald og få et andet og bredere fokus, som mærkes i krop og sjæl og ikke nødvendigvis skal deles med alle mine venner.

Men nu er jeg så altså tilbage og rigtig meget rigere. Og jeg vil lægge ord og/eller fotos igen fra tid til anden - sikkert i stimer. Foreløbig får du også lige et morgensyn fra forleden fanget med zoom x mange. Synd, jeg ikke kan tilføje duft og fuglesang...Hjerteligst

8 kommentarer:

 1. Kæreste Zep.
  Du har ikke kun været 'lidt' savnet, men meget savnet. Har så tit tænkt på dig og dit 'fravær' ikke blot her, men også på Claus' blog, håbet det bedste men også frygtet det værste! Det var derfor ubeskriveligt dejligt at se din kommentar igår. Skøøøøøønt at du er vendt tilbage frisk og frejdig ;0) og at du igen har overskud til at berette om livets gang i Lillebo ;0)
  Kæmpeknus Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris.

   Du er en skat, er du! Tak skal du have. Glæder mig til at høre fra dig igen, når jeg indimellem sætter mig til tasterne. For fravær kommer der også fremover til at være.

   Kærligst

   Slet
 2. .... nåh... du har bare været ude at plukke jordbær :)

  Godt at høre fra dig igen, jeg kunne også godt huske din adresse og har været forbi flere gange og læse om dine juleforberedelser igen.
  Håber du har fået styr på bedene og startet køkkenhaven op, det er jo så også nu her fremad at du kan høste der.
  Jeg tror ikke at livet leves bag et filter, men nogle af de hurtige sociale medier overtager nok for nogles vedkommende en del aktivitet. Det er dejligt at have dig tilbage og jeg skal nok læse med i stimevis :)
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Ulla. Det varmer, at du har kigget forbi, mens jeg har været væk, skal du vide!

   Jep jeg startede jordbærsæsonen lidt tidligt eller noget fniz. Har langtfra styr på bedene endnu. Faktisk er der kun 2 af dem, der er oppe at køre, som de skal. Meeeen det går fremad ;)

   Hjerteligst

   Slet
 3. Der er du jo Zep, hvor er det dejligt at du er tilbage på bloggen. Du har været savnet :o) Jeg holder så meget af dine indlæg, der altid er fyldt med humor.
  Godt du er tilbage fra Jordbærmarkerne :o)) så os der står op sammen med dinosaurusserne vi igen kommer til at høre fra dig, og se følge med i dit liv gennem kamera linsen.
  Kh Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda. dejligt med en meddinosaur! Jeg holder meget af at skrive, i perioder - hvis ikke andet optager mig ;)

   Hjerteligst

   Slet
 4. Så kom der liv i kludene og tastaturet fra det bornholmske Lillebo, dejligt at have dig iblandt os igen. Jeg vil glæde mig til fremtidige sta-tusser og straks ile videre til dagens indlæg... det skulle bare læses i rigtig rækkefølge! Haveknus fra mig. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være så velkommen, Fru Fniis.

   Hjerteligst

   Slet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep