Sider

lørdag den 2. november 2013

Allehelgensaften og Troldsmør

I aften er det, efter vor kirke, Allehelgensaften, aftenen før Allehelgensdag, som altid falder på den første søndag i november. Læs evt. mere HER.

Og så er der ikke lang vej til at bringe et finurligt "svampedyr" på banen. En "klat", som sprang vildt gul i øjnene på min pyntestub i gården i september, da her var blomsterpiger på besøg. Det er også en af disse, Evy Lindenborg, der har taget og udlånt fotoet herunder. Jeg har aldrig nogensinde bemærket sådan et væsen før. Den er ikke "bare" en svamp, men et væsen, der kravler sig frem til, hvor den har lyst til at slå sig ned. Prøv at tjekke den ud HER.


God lørdag til alle!

5 kommentarer:

 1. Søde Zep.

  Sikke et besynderligt svampevæsen. Har aldrig hørt om "Troldesmør" før, men væsenet passer så fint og finurligt ind i Lillebo-universet , synes jeg.

  Ja, imorgen vil jeg komme til at opleve den æld-ældgamle Allehelgenes tradition, det er, at gå i kirke og få nævnt navnet på en dybt og inderligt elsket, som vi har mistet. Min mor. Synes det er en smuk skik, som virker meningsfuld for een, der har oplevet den store sorg at miste i årets løb.

  Hvornår skal du skrive en bog om alle de underjordiske og mystiske væsener, der bor i Lillebo, kære Zep? Og nisserne ikke at forglemme?:o)

  Ønsker dig og dine kære en dejlig weekend med hygge og nærvær.

  Knus og kærlige tanker

  SvarSlet
 2. Kjæreste Tante Grøn.

  Håber, det bliver en god oplevelse for dig imorgen! Det er en god skik, ja.

  Hvis du skulle komme forbi bagefter, så er der kaffe på kanden og et stykke lagkage ;) Skal ud at lægge den sammen nu.

  Ja hvornår får jeg skrevet en bog; Formentlig, når der er to torsdage i en uge - så har jeg vel den fornødne tid ;)

  Hjerteligst kram!

  SvarSlet
 3. Uhm...jeg elsker lagkage, så det er et umanerligt fristende tilbud:o) Det er da ligegodt også pokkers, at vores øer er så langt placerede fra hinanden:o)

  Godt at du har en blog, så vi kan følge med i det lilleboske univers, selvom der kun er een torsdag i ugen.

  Stort knus og de kærligste tanker til Lillebos beboere

  SvarSlet
 4. Nu får jeg altså helt lyst til at gå op og genlæse din bog, kjæreste Tante Grøn! Men det går slet ikke, for jeg har marmorkage i ovnen og skal have rengjort både mig selv og badeværelset...

  Tænker, at hvis jeg nu sender dig et kæmpe garnnøgle med posten og selv beholder den ene ende. Hvis du så tager fat i den anden og vi trækker til, mon så ikke vi kommer nærmere hinanden ;)

  Tror der skal en eller anden særlig begivenhed eller hændelse til, før jeg kommer igang med at skrive en bog. Derfor afviser jeg heller ikke tanken. Men varmer op her ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Troldsmør er også ny for mig! Spændende og hvor smukt det lyser op. Man kan godt forestille sig, at man i gamle dage, blev forskrækket over fænomenet!
  Ja det er en smuk skik, at sige farvel til dem man har mistet.
  Jeg var til begravelse i fredags. Præsten fortalte, at han altid tog ud til sine forældres grav Allehelgens aften og besøgte den. Det var hans tradition. Så for mig, at han tændte et lys, men jeg fik ikke spurgt om det var, hvad han gjorde.

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep