Sider

onsdag den 30. januar 2013

Persillen

Jeg kunne fortælle om så meget, som var blevet ubønhørligt afsløret idag, hvor regnen stod ned i tove. Faktisk vækkede den mig allerede kl. 5 ved at tromme ubønhørligt på tagvinduerne. Og den blev ved og den blev ved. Hele den lange, mørke morgen, som nu ikke længere var lyst op af snedynen. Den fortsatte i formiddag, mens jeg havde hyggeligt kaffebesøg, som medbragte afskårne Påskeliljer og en rød Primula. Først, mens jeg måtte tage dagens anden omgang på langs, syntes den at tage af og drage videre. Da jeg slog øjnene op, anede jeg et spinkelt strejf af sol ind ad vinduet og over på den modsatte væg.

I løbet af en halv time skinnede solen så meget og vinden havde lagt sig, så jeg ikke kunne blive inde længere. Turen gennem den gamle indkørsel, som jeg ellers altid går ud ad, var ikke gennemtænkt. For kort tid siden blev den gravet op af store maskiner og der blev lagt el i jorden fra nye kabler langs vejen. Fortræffeligt! Blot havde det ikke været med i mine overvejelser, at denne opgraven skulle vise sig at blive et altfortærrende muddermonster, når tø slog igennem. Det havde indkørslen jo ikke været før. Ihvertfald ikke over det hele. Men jeg slap dog helskindet igennem, ud på vejen og ned for at bese den syndflod, jeg havde hørt om fra datteren. Der, hvor bakken løber ned i vores vej, var der ganske rigtig en "vandpyt" af dimensioner med strømme og hvirvler, som tiltrak et par barnlige gummistøvler. Og så gik jeg hjemad igen.

Og NU kommer vi til det, jeg ville fortælle om. Hjemme igen var noget af det første, jeg fik øje på i haven, Persillen. Den stod der så imponerende grøn, så man næsten kunne forledes til at tro, at det var oktober og ikke pladderjanuar.


Persillen blev indført i Solskinsbedet sidste år, som fyldplante imellem blomster. Stærkt inspireret af Evy Lindenborg , som året forinden havde fristet med et bed med forskellige, citrus Tagetes, Roser og Tallerkensmækker, foruden altså Persillen. Jeg sprang elegant besværet med at så den over. Det var det også altså for sent på sæsonen til, hvis den skulle nå at fylde noget i bedet. Istedet havde jeg delt en potte Persille fra supermarkedets grøntafdeling i adskillige små planter og plantet.

Jeg havde også planter fra året før. De kom også til at gøre selskab. Og 2. år i en Persilles liv, blomstrer den med nydelige gulgrønne skærme. Jeg lod disse gå i frø og inden efteråret var omme, var der masser af små nye planter, som forhåbentlig sørger for frisk persille i år, mens det grønne på billedet her går i blomst. Og sådan skulle det så gerne fortsætte år efter år efter år.

7 kommentarer:

 1. Flot persille og en god idé i bedene, det ser fint ud.
  Det med den plørede indkørsel kender jeg alt til, sådan er det her hele vejen rundt om huset, der hvor der ikke i stedet står vand.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hvor ser det flot ud med persillen! Får mig til at tænke på disse utroligt smukke håndklippede ældgamle buksbomhække i england som er formet som bøgende skyer, bare altså i minimini format.
  Her regnede det også voldsomt i nat og gav oversvømmelse i drivhuset. Derfor skal vi også have lavet et regnbed i år til at ta vandet i stedet.
  Kh Rose

  SvarSlet
 3. Det er et rigtigt dejligt billede af din citrontagetes og persillen - det giver godt nok lyst til at kopiere :-)

  SvarSlet
 4. Persille er en uundværlig del af haven. Men sneglene elsker den også, så min står i mit nye højbed! Der kan jeg have den i fred.
  Jaah for et smukt billede du viser.
  Øv for syndflod i idkørslen!

  SvarSlet
 5. Kære Zep.

  Velkommen i det grønne, sagde pigen og dryssede persille i sengen!!

  Spøg til side. Jeg har mængder af persille mellem mine stauder, for jeg lader det frøså sig. Der hvor jeg sunes det ikke passer eller er for meget, flytter jeg blot på det.

  SvarSlet
 6. Hej Zep
  Sikken en dejlig Blog du har. Den har jeg meldt mig som læser af..:-)

  God ide med persille og så fås persille jo i forskellige variander.

  I dag vil jeg smutte en tur i min kolonihave ( med gummistøvler på) og se hvordan det hele har det.

  Have hilsner fra Linda

  SvarSlet
 7. Hygger mig med at læse jeres kommentarer :D

  Så godt det megen vand i din have Lisbeth.

  Ja Haverose, det har vist givet vand mange steder.

  Jeg har det sådan lidt, at det her tø godt måtte vente, til det var forår, hvor jorden åbner sig og solen tørrer. Det er en uskik nu ;)

  Synes også det giver en Buksbom bølgeagtigt "ro" i bedet, så det "breder sig nok her... ;)

  Du kopierer alt det, du vil Susanne :D

  Ja, desværre Bente. Jeg har ikke haft Persille i jordhøjde i mange år, fordi jeg blev invaderet at snegle i 2002 svjh. Det var så ulækkert. Men de seneste år har sneglene nærmest været væk her igen. Så nu prøvede jeg og det lykkedes :D

  Din spøg fik mig til at smile, kære Helga :D

  Du er så hjertelig velkommen Linda - håber du fik en god dag i kolonihaven :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det glæder mig, at du tager dig tid til at
dele dine tanker om indlægget.
Hjerteligst
Zep